|

Sergide seninde imzan olsun

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iletişim tarihine ışık tutacak iletişim araçları sergisine katkı koymak için siz de evlerinizdeki çalışır veya arızalı durumdaki telefon, çağrı cihazı, telsiz gibi iletişim araçlarını getirerek, bu anlamlı sergiye imzanızı atabilirsiniz.

Yeni Şafak
11:20 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 09:22 - 13/01/2015 Salı
IHA
Kent Müzesi, Tekstil Sanayi Müzesi, İpek Müzesi, Göç Tarihi Müzesi, Karagöz Müzesi, Hünkar Köşkü Müzesi ve Enerji Müzesi ile müzecilik alanında da Bursa’yı marka kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, düzenlendiği sergilerle müzeleri daha canlı mekanlar haline getirmeye devam ediyor. Müzelere olan ilgiyi daha da artırmak amacıyla farklı etkinliklere imza atan Müzeler Şube Müdürlüğü, şimdi de iletişim tarihine ışık tutacak bir sergiye hazırlanıyor. Geçmişten günümüze iletişim amacıyla kullanılan bütün araçların sergilenmesinin hedeflendiği serginin en önemli özelliği ise vatandaşların da sergiye katkıda bulunması. Evlerinde bulunan çalışır ve arızalı durumdaki her türlü ev telefonu, cep telefonu, atari, oyun konsolu, telsiz, çağrı cihazı, telgraf, gramofon ve benzeri cihazlarını Merinos Enerji Müzesi’ne getiren vatandaşlar, katılımcı olarak sergide yer alabilecek. İster bağış, ister ödünç olmak şartıyla iletişim araçlarını tutanak karşılığı sergi için verecek vatandaşların isimleri de sergilenen aletlerin bulunduğu yere yazılacak. Böylece vatandaşlar getirdikleri iletişim araçlarıyla iletişim tarihine ışık tutmuş olacak.


Evlerinde bir köşede bulunan kullanmadıkları iletişim araçlarının sergilenmesini isteyen vatandaşlar, bu araçları tutanakla Merinos Enerji Müzesi’ne teslim edebilecek.


 
#Kent Müzesi
#Tekstil Sanayi Müzesi
#İpek Müzesi
#Göç Tarihi Müzesi
#Karagöz Müzesi
#Hünkar Köşkü Müzesi
9 yıl önce