|

Sosyal medyayla milyonları harekete geçirdi

İnsani yardım konusunda sosyal medyanın gücünü kullanarak milyonları harekete geçiren ünlü fenomen Jarre, bireysel eylemlerin dünyayı değiştirebileceğine inanıyor. Fransız sosyal medya fenomeni "Sosyal medyanın etkisi ve gücüyle daha fazla şey yapabileceğimizi düşündüm ve iyi bir şeyler yapmak için bu mecrayı yönlendirme yolunu araştırdım"dedi.

Yeni Şafak
13:59 - 8/10/2018 Monday
Güncelleme: 14:27 - 8/10/2018 Monday
AA
Fransız fenomen Jerome Jarre
Fransız fenomen Jerome Jarre

Geçen yıl Somali'ye yardım için Türk Hava Yollarına (THY) çağrıda bulunan ve milyonlarca kişinin desteğini kazanan sosyal medya fenomeni Jarre, "Love Army" (Sevgi Ordusu) yardım hareketinin kuruluş hikayesini ve insani yardım çalışmalarını anlattı. Yardım hareketini tek başına başlatmadığının altını çizen Jarre, sosyal medyada etkin bir grup fenomen ve ünlü kişinin kitlesel şekilde bu hareketi başlattığını söyledi.

İyi şeyler için sosyal medyayı yönlendirdim

"Klasik sosyal medya fenomenlerinden" biri olduğu dönemde, bu mecrayı farklı amaçlarla kullandığını anlatan Jarre, "Bunu birkaç yıl sürdürdükten sonra sosyal medyanın etkisi ve gücüyle yapabileceğimiz daha fazla şey olması gerektiğini düşündüm ve iyi bir şeyler yapmak için sosyal medyayı yönlendirme yolunu araştırdım" dedi.

Jarre, kendisiyle aynı düşünceye sahip arkadaşları ve sosyal medyadaki etkin isimlerle bu yardım hareketini kurduklarını belirterek, şunları söyledi:

Jarre, Somali'ye yardım için THY'ye yaptığı yardım çağrısıyla ilgili bazı medya organlarında kara propaganda yapıldığını vurgulayarak, "Gerçek şu ki, THY'nin bu konuyla ilgili hiçbir fikri yoktu. Vallahi hiçbir fikri yoktu. Onlara öncesinde bundan bahsetmemiştik. THY, 'Somali'ye yardım et' çağrımıza sosyal medya üzerinden katıldı" diye konuştu.


İlk aşamada, THY'nin yardım çağrısına olumlu yanıt vermesinin ardından gönderdiği uçaklarla Somali'ye yardım ulaştırdıklarını hatırlatan Jarre, daha sonrasında ihtiyaç sahibi ailelere nakit para vermenin daha etkili bir yol olduğuna kanaat getirdiklerini söyledi.

  • Sosyal medyayı yerel ve küresel düzeyde insanlarla bağlantı kurmak için kullanan ve bu bağlantıyı başkalarının hayatlarını iyileştirme amacıyla yöneten Jarre'ye, "2018 TRT World Citizen İletişim Ödülü" verildi.

Somali'nin açlık ve kuraklık ile mücadele ettiği, 6 milyon kişinin suya ve yemeğe muhtaç kaldığı 2017’de, ülkedeki bir kampta çalışan bir gönüllünün sosyal medya üzerinden Fransız fenomene ulaşarak durumu anlatması her şeyi değiştirdi. Harekete geçen Fransız fenomen Jarre, çektiği video ile #lovearmy (#sevgiordusu) yardım hareketinin öncülerinden oldu. Türk Hava Yolları ile gerçekleştirilen iş birliği neticesinde 60 ton besin takviyesi başkent Mogadişu'ya ulaştırıldı.

I want to be real with you. And I have 2 things to tell you. Number 1: The reason I had left social media for 11 months is because it was affecting my mental health. I needed to lose social media in order to stop living for it. I think our entire generation is convinced social media is just as important as the real world. I thought it was for a moment. But I can promise you it’s deeply wrong. I had deleted all those apps and what I discovered is the power of doing things when nobody is watching. The power of smiling/dancing/singing just to yourself because you are genuinely feeling it. The power of being free. Etc. We all have so much powers and when we forget them and we put social media first we can slowly lose them, temporary. I don’t know if I have ever read this on IG before but I strongly encourage all of you to delete those apps sometimes :) and to enjoy loving yourself unconditionally. No more likes at all, no more new followers, no more chemical rush from all those notifications, and still loving yourself to the maximum. Second thing I want to tell you: I am deeply moved by all the affection received this past week since I « reactivated » this account. I always knew our connection was strong and time wouldn’t necessarily affect it, a bit like old friends can keep up with time without seeing each other, but seeing it from my own eyes is different. I can genuinely feel your support and it feels real so I am taking it in and I am feeling gratitude towards all of you. Thank you for being unconditional with me, for not having expectations on me to become this or that. I am really surprised because that’s not how the rest of social media is. Maybe I got really lucky and attracted the right people. I encourage all of you to have more conversations with each other. I bet you all have points in common or else you wouldn’t care about reading this. Make new connections to each other. The comment section should be for that. If some of you feel like it please share 1 idea/thought/dream/vision in the comments and let’s all answer each other with care/compassion. Or else delete those apps it’s great too ;) Love, my friends. 📸 @zachdoleac


JÉRÔME JARRE (@jeromejarre)'in paylaştığı bir gönderi ()



#fenomen
#Fransız
#insani yardım
#Jerome Jarre
#Love Army
#Somali
#sosyal medya
#THY
5 years ago