|

Stadyumda bayram namazı: İngiliz kulübü Blacburn Rovers'ın sahasında kılındı

İngiltere’nin köklü futbol kulüplerinden Blackburn Rovers, Müslümanlar için tarihi bir ilke imza attı. Kulüp, ülkedeki Müslümanlar için Ewood Park Stadyumu’nda bayram namazına ev sahipliği yaptı.

00:00 - 3/05/2022 الثلاثاء
Güncelleme: 00:48 - 3/05/2022 الثلاثاء
Yeni Şafak
Ewood Park Stadyumu bayram namazına ev sahipliği yaptı.
Ewood Park Stadyumu bayram namazına ev sahipliği yaptı.

İngiltere’nin köklü futbol kulüplerinden Blackburn Rovers, Müslümanlar için tarihi bir ilke imza attı. Kulüp, ülkedeki Müslümanlar için Ewood Park Stadyumu’nda bayram namazına ev sahipliği yaptı. Stadyumda kılınan bayram namazına İngiltere’nin farklı noktalarından gelen bini aşkın Müslüman katıldı.

İngiltere’de imamlık yapan Wasim Kempson, bu davranışın diğer kulüplere örnek olmasını diledi. Blackburn Rovers’in stat kapılarını bayram namazı için açması sosyal medyada da ses getirdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı Twitter’da “İnanılmaz bir jest! Blackburn teşekkürler” mesajını paylaştı. Blackburn Rovers’ta Türk futbolunun efsanelerinden birisi de top koşturmuştu. Galatasaray ve milli takımın yıldız isimlerinden Tugay Kerimoğlu, 9 sezon boyunca ada futbolunda Blackburn Rovers formasını terletmişti.


#İngiltere
#Blackburn Rovers
#Ewood Park Stadyumu
#Wasim Kempson
٪d سنوات قبل