|

Süpermarket tipi beslenenler dikkat!

Uzmanlar beslenme konusunda uyardı: Süpermarket tipi beslenme sonucunda bağırsak bakterilerinin çeşitliliğinin azalması çeşitli hastalıklara yol açabiliyor

Yeni Şafak
12:02 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 10:13 - 30/11/2014 Pazar
Diğer

Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD) tarafından düzenlenen Uluslararası Katılımlı 31. Ulusal Gastroenteroloji Kongresi, Titanic Deluxe Otel Belek, Antalya’da gerçekleştirildi. 


Kongrenin basın toplantısında konuşan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Hakan Şentürk, bağırsaklarımızda kilolarca bakteri bulunduğunu söylerken, "Bunların sayısı ve çeşitliliği vücudumuzdaki hücrelerden kat kat fazla. Artık insan kendi hücreleri ve barsaklarında bulunan bakterilerle birlikte bir süper organizma olarak kabul ediliyor ve barsak bakterilerinin vücudumuz  kadar önemli olduğu kabul ediliyor" dedi.


"Bağırsak bakterileri çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişmesinde önemli bir faktör olduğu gibi erişkinde de, şişmanlık ve şeker hastalığı gibi metabolik olaylarda önemli bir rol oynuyor" diyen Prof. Dr. Şentürk, "Aynı zamanda bağırsak bakterileri, hassas bağırsak sendromu ve ilithabi bağırsak hastalıkları gelişiminde de etkili olabiliyor. Süpermarket tipi beslenme sonucunda bağırsak bakterilerinin çeşitliliğinin azalması çeşitli hastalıklara yol açabiliyor" şeklinde konuştu.

#Bağırsak
#Süpermarket tipi beslenme
#Mide
#31. Ulusal Gastroenteroloji Kongresi
#Prof. Dr. Hakan Şentürk
#Türk Gastroenteroloji Derneği
9 yıl önce