|

Suriyeli sığınmacı çocuklar aşılandı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Telabyad bölgesindeki hava bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin 15 yaşı altındaki çocuklarına, çocuk felci aşısı yapıldı.

Yeni Şafak
16:58 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:01 - 15/06/2015 Pazartesi
AA

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürü Yaşar Şimşek, yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin Suriye'nin Haseke kentine bağlı Telabyad bölgesine düzenlediği hava bombardımanı ve bazı Kürt grupların baskısından kaçan sığınmacılara Akçakale gümrük sahasında sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.



Sınır bölgesinde oluşturdukları 20 kişilik ekiple çalışma yürüttüklerini belirten Şimşek, kadın ve yaşlılara poliklinik hizmeti sunduklarını ifade etti.



Şu ana kadar 6 bin çocuğun aşılandığını bildiren Şimşek, şöyle devam etti:



"Sığınmacıların 0-15 yaş arasındaki çocuklarına kızamık ve çocuk felci aşısı yapıyoruz. Türkiye'ye girişlerin başladığı saatten itibaren bölgede sağlık hizmeti yürütüyoruz. Suriye'de geçmiş dönemde görülen kızamık ve çocuk felci önemli bir hastalıktı. Suriye'de bu vakaların geçmiş yıllarda yaşandığını biliyorduk. Buna yönelik önleyici tedbirler aldık. Oluşturduğumuz ekipler, kızamık ve çocuk felci hastalıklarına karşı 15 yaş altındaki 6 bin çocuğu aşıladı."



Akçakale'deki aile sağlığı merkezlerinden sığınmacıların 24 saat ücretsiz hizmet alabildiğini vurgulayan Şimşek, bölgede fedakarca çalışan sağlık ekiplerine de teşekkür etti.



Öte yandan Suriyelilerin Akçakale sınırından Türkiye'ye girişleri ise devam ediyor.

#Türkiye'ye sığınan Suriyeliler
#Akçakale
#Şanlıurfa
#aşı çalışması
#çocuk felci ve kızamık aşısı
9 yıl önce