|

Tarlada bulduğu taşı yatak odasında saklıyor

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde yaşayan Muhsin Mermer isimli bir vatandaş, buğday tarlasında bulduğu 56 kilogramlık ilginç taşı göktaşı olabileceği umuduyla bir aydır saklıyor. Akademisyenler tarafından taşın değerli olabileceğinin söylenmesi aileyi ve ilçe halkını heyecanlandırdığı için Mermer, taşı yatak odasında muhafaza ediyor.

15:13 - 20/09/2020 Pazar
Güncelleme: 15:22 - 20/09/2020 Pazar
IHA
70 yaşındaki Muhsin Mermer, buğday tarlasında bulduğu ilginç taşı göktaşı sanıyor.
70 yaşındaki Muhsin Mermer, buğday tarlasında bulduğu ilginç taşı göktaşı sanıyor.

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde çiftçilik yapan 70 yaşındaki Muhsin Mermer, buğday tarlasında bulduğu ilginç taşı göktaşı sanıyor.

Taşın değerli olduğuna inanan Mermer, taşın çalınma ihtimaline karşı yatak odasında muhafaza ediyor.

Akademisyenler tarafından taşın değerli olabileceğinin söylenmesi aileyi ve ilçe halkını heyecanlandırdı.

Taşın maddi bir değeri olması halinde elde ettiği parayla borçlarını ödeyeceğini ve geri kalan parayı hayır işlerinde kullanacağını belirten Mermer, günlerdir heyecanından uyuyamadığını söyledi.




Heyecandan uyuyamıyor

Mermer, “Tarlada uğraşırken fark ettim. Taş benim dikkatimi çekti, eve getirdim. Arkadaşları çağırdım gösterdim, yetkililerden yardım istedim. Ben bu taşın göktaşı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu taş o araziye uygun değil. Bu orada tek başına bir taştı. Normalde 20-25 kilogram gelmesi gerekirken 59 kilo geliyor. Taşı zorlanarak kaldırıyorum. Taşa sahip çıkıyorum, sevincimden uyuyamadım günlerdir.

Korktum, gelip götürürler diye. Televizyonda gördüklerimle aynı. Ben kendim göktaşına benzettim. Bu taşı yattığım yerde saklıyorum. Çaldırırım, alır götürürler diye korkuyorum. Göktaşının milyon dolarlara satıldığını söylüyorlar. Gerçekten yatak odamda saklıyorum. Uzmanların gelip taşa bakmasını istiyorum” dedi.



#Sivas
#tarlada buldu
#yatak odasında saklıyor
4 yıl önce