|

Tasarım Bienali’nde moda rüzgârı esecek

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali'nde moda rüzgarları esecek. 22 Ekim-4 Aralık tarihlerinde 'BİZ İNSAN MIYIZ? : Türümüzün Tasarımı : 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl' başlığıyla gerçekleştirilecek bienalde modada sürdürebilirlik temasıyla hazırlanan işler yer alacak.

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 19:07 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Giyim markası H&M, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen bienal kapsamındaki “Moda Tasarımında Sürdürülebilirlik” temalı atölyenin sponsorluğunu üstlendi. Atölye, İsveç Başkonsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Sürdürülebilirliği tasarımla buluşturma hedefiyle bienal kapsamında genç tasarımcılara eğitimler düzenleyecek.



FARKLI AÇILIMLARI GÖZLEMLEYECEĞİZ


Tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova, projeyle ilgili şunları söyledi: “İnsan ve tasarım olgularını düşününce elbette ilk başta insan bedeni, dolayısıyla moda aklımıza geliyor. Moda ve sürdürülebilir tasarıma odaklanan bu proje sayesinde hem bienalle olan etkileşimi pekiştireceğiz, hem de tasarımın farklı açılımlarını gözlemleme fırsatı yakalayacağız. Tasarımın bütünleştiriciliği sayesinde genç tasarımcıları bienalle, moda sektörüyle ve güncel moda kavramlarıyla buluşturacağız.”



BİENALDE SERGİLENECEK


“Moda Tasarımında Sürdürülebilirlik” temalı atölye 18 - 26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Atölyeye katılan genç tasarımcılar, bienalde sergilenmek üzere, yeni malzemeleri ve doğa dostu inovatif üretim modellerini tasarımla birleştirerek bir bütün olarak aksesuar ve kıyafetler hazırlayacak. Atölye kapsamında üretilen tüm tasarımlar bir yerleştirmeye dönüştürülerek bienal süresince sergilenecek. Daha fazla bilgi http://bizinsanmiyiz.iksv.org/etkinlikler/ adresinde.


#Tasarım Bienal
#Moda Tasarımı
8 yıl önce