|

Tatlıses kadınlar gününde isyan etti!

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı mesajına birçok takipçisi yorum bıraktı. Binlerce kişinin de beğendiği fotoğrafta Tatlıses, genel olarak kadınların yaptığı fedakarlıklardan bahsetti. Tatlıses mesajın en sonuna, paylaştığı fotoğraflarla ilgili ilginç sözler ekledi.

Yeni Şafak
17:18 - 8/03/2016 Salı
Güncelleme: 17:38 - 8/03/2016 Salı
Diğer

İbrahim Tatlıses, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sosyal medya hesabından kadınlar hakkında uzunca bir metin yayınladı.



İşte Tatlıses'in dikkat çeken Kadınlar Günü mesajı:



"Dilimin döndüğü kadarıyla kadınlarımızı anlatacağım" diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabiki kusurlar bulacaksınız ama şuna emin olun ki; yazacağım her satır samimiyetin ta kendisi olacaktır.

Ne yalan, ne dolan; onlardır bizim anamız, bacımız, nişanlımız, yavuklumuz, sözlümüz, sevgilimiz ve evimizin tek hanımefendisi EŞİMİZ!!! Şiirleri onlara yazarız, şarkıları onlara söyleriz; aya, güneşe, güle, denize, ceylana, kekliğe, bebeğe, bir içim suya, en güzel kokuya, meleğe benzetiriz. Onların uğruna şair oluruz, ozan oluruz. Onlarsız nefes alamayız, göremeyiz, yürüyemeyiz, kalp nabza inat eder, alyuvarlar akyuvarlarımız birbirine girer, vücut kimyamız değişir onlarsız.

Kalp ağrılarımız, sancılarımız, namusumuz, arımız, onlar bizim yaralarımız çünkü onlar bizim KADINLARIMIZ…Uğurlarında hapis yattığımız, prangalar eskittiğimiz KADINLARIMIZ…



Annelerinden, babalarından söküp aldığımız, beyaz gelinlikler giydirip, düğünler yaptığımız, ellerine kınalar, bilezikler; gerdanlarına beşibirlikler taktığımız, evimizin hanım ağası yaptığımız…Çocuğu olmuyor diye üstüne kuma getirdiğimiz, yetmezmiş gibi kumalar getirdiğimiz, birşey olmaz be ne olacak dediğimiz, onlar bizim vefakar, cefakar KADINLARIMIZ… Çocukları için saçlarını süpürge edenler, sabahlara kadar pencerede kocalarını bekleyenler, beklerken uykuya yenik düşenler, uyuduğu için sopa yiyenler…



Savaşta, at yok araba yok, eşleri cephede düşmanla savaşırken; bir karış toprağını ve namusunu korumak için omuzlarında cepheye top mermisi taşıyanlar, vatan uğruna şehit düşen KADINLARIMIZ…Bazen mal gibi görünen, bazen sövülen, bazen dövülen ama çocuklarının babasını dışarıya karşı küçültmeyip; 'o benim evimin direğidir, kocamdır, severde döverde' diyen KADINLARIMIZ… KADINLARIMIZ'ın değerini bilin, bilelim… Sevgilerinin, emeklerinin, kıymetlerinin farkına varın, ona göre davranın… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun… Ulan bir Kadınlar Gününü KUTLATTIRMADINIZ be HELAL OLSUN, ANAMI KOYDUM OLMADI, AMCAMIN KARISI'la HALAMI KOYDUM GENE OLMADI HADİ bakalım buna ne diyeceksiniz sayın ATS efendi...!!!"











#İbrahim Tatlıses
#Dünya Kadınlar Günü
#Kadınlar Günü
#Instagram
8 yıl önce