|

Teknoloji kapılarını açtı!

Bilişim '01 A CeBIT Event' fuarı dün kapılarını açtı. 850'yi aşkın yerli ve yabancı firmanın katıldığı fuar 9 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

Yeni Şafak
00:00 - 5/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 16:09 - 3/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye ve Avrasya'nın en büyük fuarı olan Bilişim '01 A CeBIT Event' fuarı dün açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından açılışı yapılan fuara 15 ayrı ülkeden yaklaşık 850 firma katıldı. Açılış dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan uluslararası fuar şirketi CeBIT'in Başkanı ve HİF A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Schomburg, Türkiye ekonomisinin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, pek çok büyük fuarın iptal edildiği böyle bir dönemde Bilişim Fuarı'nın açılmasının ekonomiye hareketlilik getireceğini söyledi. Türkiye pazarını da değerlendiren Schomburg, cep telefonu kullanıcı sayısının hızla arttığına dikkat çekerek, bilişim pazarından umutlu olduğunu söyledi.



Yurtdışından büyük ilgi var


HİF A.Ş. Genel Müdürü Erdem Özel de yaptığı konuşmada, 5 yıl içinde İstanbul'u bilişim pazarı içinde önemli bir ticaret merkezi olarak görmek istediklerini vurgulayarak, "Bilişim '01 A CeBIT Event'te ulaştığımız uluslararası katılımcı boyutu, bu hedefimizin hayal olmadığını gösterdi. Amerika, İlgiltere ve Almanya başta olmak üzere pek çok ülke, bilişim alanında bölgedeki potansiyeli değerlendirmek üzere fuarımızda yerini aldı" dedi.



Bir ayağı Lütfi Kırdar'da


Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Bilişim Fuarı, 9 Eylül'e kadar TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde açık kalacak. Fuar süresince Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda da 400'ü aşkın konuşmacının katıldığı seminer ve toplantılar düzenlenecek. Bilişim Fuarı cumartesiye kadar 11.00 - 20.00 saatlerinde, pazar günü ise 11.00 - 19.00 saatleri arası açık kalacak.



PROMOSYONA HÜCUM


Bilişim Fuarı'na promosyon toplamaya gelenlerin standlara hücum etmesi izdihama neden oldu.



Bilişim Fuarı'nda bir çok kişinin standları "promosyon kapacak" mekanlar olarak algılaması rahatsızlığa neden oldu. Fuarı meslekleri gereği ziyaret etmek zorunda olan yatırımcı ve işadamlarının, bu görüntüden oldukça rahatsız oldukları gözlendi.Geçtiğimiz yıl fuara katılan yabancı şirket yetkilileri, bu durumdan rahatsızlıklarını açıkça dile getirmiş ve sadece bilişim profesyonellerinin katılabileceği fuarlar düzenlenmesi dahi gündeme getirilmişti.



Bu arada promosyon gerçeği, zaman zaman basın mensuplarının görevlerini yapmalarını zorlaştırdı. Stand görevlileri, basın mensuplarıyla promosyon isteyenleri birbirine karıştırınca görevi gereği sergilenen ürün ya da hizmet hakkında bilgi almak isteyen gazetecilere promosyon avcısı gibi davranıldı.



Biletler 10 milyon lira


Açılışa rağmen bazı şirketlerin stand hazırlıklarını tamamlayamadıkları göze çarptı. Bazı firmaların standları tam bir inşaat sahasını andırıyordu.



Fuara giriş ücreti 10 milyon lira . Ancak cumartesi ve pazar günleri biletler 2,5 milyon liradan satılacak.



Yeni GSM operatörlerinden AyCell Bilişim Fuarı'nda ilk kez cep telefonu kullanıcılarıyla buluştu.



Bilişim Fuarı'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilmesi, uzaklığı nedeniyle ziyaretçiler tarafından eleştirildi.



İETT tarafından fuar merkezine düzenlenen otobüs seferlerinde çift bilet alınması da eleştiri toplayan diğer bir konu oldu.



Bilişim Fuarı'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi de oldukça büyük bir standla katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin teknoloji alanında hizmet veren kuruluşları bu standda ürün ve teknolojilerini sergiliyorlar.



Firmalar yeni ürünlerini daha iyi tanıtabilmek ve ilgi çekebilmek için standlarda görsel şovlar düzenledi. İlk gün Nokia standında yeni bir cep telefonunun tanıtımı için biraraya gelen ünlü mankenler, fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.



Gürcistan, Kazakistan, Azerbaycan, Ermenistan, Romanya ve Ukrayna, özel sektör temsilcileri ve ticari ateşelerden oluşan 70 kişilik heyetle fuara katıldı. Amaç Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek.



Bilişim Fuarı'nda bu yıl gürültü kirliliğini önlemek için ses yüksekliği 85 dB'de sınırlandırıldı.



Fuar için 10 bin araç kapasiteli otopark ziyaretçilerin kullanımına açıldı. Ancak bu otoparkların büyük bölümü özel şahıslara ait. Güvenlik açısından mümkün olduğunca TÜYAP'a ait park alanlarını seçmekte yarar var.


#'01 A CeBIT Event'
#Bilişim fuarı
#HİF A.Ş
#İETT
#GSM
23 yıl önce