|

Teknoloji ve tıp beraberliği: Mobil sağlık

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlığa Yenilikçi Bir Bakış Açısı: Mobil Sağlık" raporunun tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Müezzinoğlu toplantıda mobil sağlık, e-nabız ve hastane projeleri hakkında bilgiler verdi. Müezzinoğlu, teknoloji ve bilişimin artık Sağlık Bakanlığı için vazgeçilmez alanlar olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
12:12 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 10:14 - 22/03/2016 Salı
IHA

“Sağlığa Yenilikçi Bir Bakış Açısı: Mobil Sağlık" raporunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile başlayan toplantıda Müezzinoğlu önemli bilgiler verdi.



Sağlık Bakanlığı olarak mobil sağlığa önem verdiklerini dile getiren Müezzinoğlu, “Sağlık dinamiklerimizi şekillendirirken ana kolonlarımızın başında mobil sağlık geliyor. Artık bilişim teknolojisi, iletişim teknolojisi, mobil teknoloji Sağlık Bakanlığı'nın ve sağlık yönetiminin ana kolonların başında geliyor. Doğru bir kolon kendisini geliştirebilen, hızını her geçen gün güncelleyebilen bir mobil iletişim sistemini, Sağlık Bakanlığı olarak, bunu üniversitelerimizle, bunu STK'larla; vizyonu geniş yarınlarına kendisini bir taraftan sürdürülebilir yaparken diğer taraftan da geliştirilebilirliğini de merkeze alan bir anlayışla şekillendiriyoruz" şeklinde konuştu.



e-Nabız sistemini kullananlar 3 milyonu geçti


E-nabız sistemini kullananların sayısının 3 milyon 350 bini bulduğunu belirten Müzezzinoğlu, “3 milyon 350 bin vatandaşımız artık e-nabızda kendi bütün sağlık bilgilerini taşıyabiliyor. Hangi hastanede hangi tetkik yapılmış, hangi ilaçlara alerjisi var ve hekimine pas edebileceği bütün bilgileri cebinde taşıyabiliyor" değerlendirmesinde bulundu.



Yapımı devam eden hastaneler hakkında da bilgiler veren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:



“Şu anda Türkiye Sağlık Bakanlığı olarak yalnız kamu olarak bizim yaptığımız hastane sayımız 230'un üzerinde ve 40 bin yatak kapasitesinin üzerinde inşaatlarımız devam ediyor. 40 bin yatak kapasiteli hastaneler 2016-2017 sonu itibariyle hizmete girmiş olacak. Kamu-özel imkanlarıyla yaptığımız 30 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri de 2016-2017 sonu itibari ile büyük oranda hizmete girecek. 2016 diyorum çünkü Haziran'da Mersin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi; Ankara 3 bin 760 yatak kapasiteli bu bölgenin yani Avrupa'da dahil en büyük şehir hastanesi seneye bu vakitte hizmete girmiş olacak. 30 bin yatak kapasite ve 40 bin yatak kapasite topladığınızda 70 bin yatak kapasiteli hastaneler bu ülkenin hizmetine 2017 sonu itibari ile girmiş olacak."

#Sağlığa Yenilikçi Bir Bakış Açısı: Mobil Sağlık
#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#mobil sağlık
8 yıl önce