|

Tuhaf 'Kutsal Cuma' kutlaması!

Katolik Hristiyanlığında kırk gün süren perhiz süresince pişmanlıklarını göstermek için kendi kendine ceza uyguluyan ve 'Kutsal Cuma' ile son bulan bugün, dünyanın dört bir yanında tuhaf görüntülere sahne oldu. Endonezya, Almanya ve Fransa'da Hristiyanlık inancına göre Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesi mizanseni yapılırken, Filipinler'de olay sadece rol yapmakla sınırlı kalmadı, 'tövbekar' olduğu belirtilen birkaç kişi gerçekten çarmıha gerildi.

Yeni Şafak
15:17 - 3/04/2015 Cuma
Güncelleme: 15:32 - 3/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bu uygulama Katolik Kilisesi tarafından yanlış bulunsa da, Katolik Hristiyanlar bu uygulamadan vazgeçmiyor. Kendilerine eziyet ederek Kutsal Cuma'yı kutlayan Hristiyanların acıları yüzlerinden okundu.



Dünya genelinde Katolik Hristiyanların kutladığı 'Kutsal Cuma' yine ilginç görüntülere sahne oldu. Almanya'dan Fransa'ya, Filipinler'den Endonezya'ya dünyanın bir çok yerinde, Hristiyan inancına göre çarmıha gerildiğine inanılan Hz. İsa'nın o anları canlandırılırken, mizansenle sınırlı kalmayıp birkaç kişinin Filipinler'de gerçekten çarmıha gerilmesi dikkat çekti.



Dünya genelinde Katolik Hristiyanların kutladığı 'Kutsal Cuma' yine ilginç görüntülere sahne oldu. \n KÜBRA TÜRK 2015-04-03T15:07:49.3192511+03:00 Dünya genelinde Katolik Hristiyanların kutladığı 'Kutsal Cuma' yine ilginç görüntülere sahne oldu. \n

Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda, elleri ve ayaklarından çivilenen kişilerin yüzündeki acı ifadesi okunurken, meydanlarda yüzlerce insanın endişeli bakışları görüntüleniyor.



Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda, elleri ve ayaklarından çivilenen kişilerin yüzündeki acı ifadesi okunurken, meydanlarda yüzlerce insanın endişeli bakışları görüntüleniyor\n KÜBRA TÜRK 2015-04-03T15:09:29.5666643+03:00 Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda, elleri ve ayaklarından çivilenen kişilerin yüzündeki acı ifadesi okunurken, meydanlarda yüzlerce insanın endişeli bakışları görüntüleniyor\n







#filipinler
#filipinler kutsal cuma
#kutsal cuma kutlamaları
9 yıl önce