|

Turizm sektörü temsilcileri paketten memnun

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, bu yoğun gündeme rağmen turizm sektörünü de göz ardı etmeyen Başbakan Davutoğlu'nun 'Turizm Eylem Paketi'ni umut verici bulduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
15:54 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:56 - 22/02/2016 Pazartesi
AA

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, "Turizm Eylem Paketi"ndeki maddeleri genel olarak olumlu bulduklarını belirterek, Başbakanın bu yoğun gündemde turizm sektörünün çok önemsediği mesajı vermesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.



Bayındır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Turizm Eylem Paketine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, paketi sektördeki sıkıntıların aşılması yönünde olumlu bir ilk adım olarak gördüklerini ifade etti.



Eylem paketinin kamu ve özel sektörün birlikte aldığı kararlar olarak iyi bir başlangıç olduğunu dile getiren Bayındır, "Eylem planındaki maddeleri de genel olarak olumlu buluyoruz. Özellikle Başbakan'ın bu yoğun gündemde turizm sektörünün çok önemsendiği mesajı vermesi sektör adına memnuniyet verici" değerlendirmesinde bulundu.



Eylem planında yer alan 750 bin dolar ve üzerinde gelir getiren tesislerin ihracatçı sayılması ve kredi kullanımına yönelik kararlar başta olmak üzere alınması planlanan tedbirlerin çok yerinde olduğunu vurgulayan Bayındır, "Ancak istihdama yönelik tedbirlerin de hayata geçirilmesini bekliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal'a da bu tedbirlerin alınması konusunda gösterdiği sektörümüze yönelik yoğun mesaisi için ayrıca teşekkür ediyoruz" görüşlerine yer verdi.

#Timur Bayındır
#Turizm Eylem Paketi
#TÜROB
8 yıl önce