|

Türk aşçıları Londra’da tarih yazdı

İngilterenin başkenti Londrada yapılan uluslararası yemek yarışmasında 16 altın madalya alan Türk aşçılar tarih yazdı.

Yeni Şafak
10:45 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 08:48 - 4/03/2016 Cuma
DHA

İngilterenin başkenti Londrada Excel fuar alanında düzenlenen İngilterenin en büyük gıda ve servis fuarı Hotelympia yarışmalarında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Milli Takımı aşçıları 16sı altın olmak üzere 45 ödül alıp, rekor başarı elde ettiler.



37 madalya aldılar


Londranın Excel Fuar Merkezinde gerçekleşen ve bu yıl Türkiyenin 14. defa katıldığı yarışmalarda yağ ve şekerden yaptıkları birbirinden yaratıcı heykeller ve figürlerle yarışmaya katılan Türk aşçılar, farklı dallarda, 16 Altın, 13 Gümüş, 8 Bronz ile toplamda 37 madalya aldılar. Değişik kategorilerde yarışan aşçılar toplamda 45 ödül alarak, Türkiye tarihinde ilk kez uluslararası bir yarışmada bu kadar çok ödülü almaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.



Türk şeflerin sanat eseri şeker ve çikolatadan yapılan heykelleri fuara katılan konuklar ve sektör temsilcileri tarafından büyük ilgi gördü.




Excel Fuar Merkezinde gerçekleşen yarışmaların ödül törenine Türkiyenin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Türkiyenin Londra Kültür ve Tanıtım Ataşesi Ali Selçuk Can, Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu katılarak başarılı şefleri kutladılar.



Büyükelci Abdurrahman Bilgiç: Bu son derece sevindirici


Türkiye Aşçılar Milli Takımını elde ettiği başarı nedeniyle kutlayan Büyükelçi Bilgiç, bugün alınan sonuçları büyük bir sevinçle karşıladığını belirterek, Türkiye mutfağının Dünya mutfakları arasında ne kadar zengin ve önemli bir mutfak olduğu hep söylenir. Ama burada bir görsellik şöleni yaşadık. Sanat eserleri var. Hepsi birer biblo değerinde. Benim gözümde bronz alan, gümüş madalya alan da klasman birincisi ödülü alan, hepsi altın madalya ile eş değer. Türkiye milli takımı en çok ödülü alan takım oldu şeklinde konuştu.



Yalçın Manav: Büyük başarı


Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav da yarışmaların ardından yaptığı açıklamada aldıkları sonuçtan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Dört gündür Londradayız. Toplam 42 madalya aldık ve 16sı altın. Bu 16 altın madalya içinde, tamamı 7 olan klasman birinciliklerini de aldık. Ayrıca 11 gümüş ve 14 bronz madalya var. Bütün arkadaşlarımız, başta Milli takım Kaptanımız Erdem Bey olmak üzere canla başla çalıştılar ve bu başarıyı sağladık dedi.




Türkiyenin Londra Kültür ve Tanıtım Ataşesi Ali Selçuk Can da, ödül alan şefleri tek tek tebrik ederek, Londrada şeflerimiz çok önemli madalyalar aldılar. Bu Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtılması anlamında çok büyük önemli taşıyor dedi.



Türk aşçıların aldıkları ödüller


En iyi şeker çalışması: Erdal Elveren


Best in class - Klasman Birincilikleri:


Nilay Bektaş Mağralı-Artistik Şeker çalışması


Erdal Elveren - Masa dekor çalışması


Huriye Yetiş - Minyatür


Ebru Savaş - Küçük boyutlu artistik çalışma


Ayşem Öztaş - Çiçek buketi


Ali Keskin - Yağ çalışması


Yılmaz Gündüz - Makarna



Madalyalar


Ali Keskin - 2 Altın, 1 Gümüş madalya


Nilay Bektaş Mağralı - 2 Altın madalya


Huriye Yetiş - 2 Altın madalya


Abdi Gündüz - 1 Altın, 2 Gümüş, 2 Bronz madalya


Erdal Elveren - 1 Altın, 1 Gümüş madalya


Havva Bayar - 1 Altın, 1 Gümüş madalya


Ebru Savaş - 1 Altın, 1 Gümüş madalya


Ayça Gürler - 1 Altın, 1 Gümüş madalya


Kadir Kantar -1 Altın, 1 Gümüş madalya


Engin Öztürk - 1 Altın, 2 Gümüş madalya


Siracettin Çiçek - 1 Altın, 1 Bronz madalya


Ayşem Öztaş - 1 Altın, 1 Bronz madalya


Hasan Kale - 1 Altın madalya


Aras Dırbalı - 1 Gümüş madalya


Kudret Dırbalı - 1 Gümüş madalya


Ece Mira Akyıldız - 1 Bronz madalya


Yılmaz Gündüz - 2 Gümüş, 3 Bronz madalya


#Türk aşçıları Londra’da tarih yazdı
8 yıl önce