|

Türk doktorlardan 100 ameliyat

Türkiye ve Kırgızistan arasında imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında Türk ve Kırgız doktorlar 800'den fazla hastayı muayene etti, 100 ameliyat gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
20:18 - 22/12/2015 Salı
Güncelleme: 18:19 - 22/12/2015 Salı
AA
Gündem
Gündem

Kırgızistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki Celalabad ve Oş şehirlerinde çeşitli branşlarda acil ameliyat edilmeyi bekleyen Kırgız hastaların muayene ve ameliyatlarının yapıldığı bildirildi.



Genel cerrahi, plastik cerrahi, çocuk cerrahisi, kalp damar cerrahisi, oftalmoloji ve jinekoloji alanlarında gerçekleşen ameliyat ve muayeneleri, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Dr. Mehmet Rıfat Köse başkanlığındaki uzman Türk hekimlerinin Kırgız meslektaşlarıyla birlikte yaptıkları kaydedildi.



Operasyonların iki ülke arasında 3 Haziran 2014'te imzalanan sağlık ve tıp bilimleri alanında işbirliği anlaşması kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.



Celalabad ve Oş kentlerinde dört gün süren sağlık hizmetleri etkinlikleri çerçevesinde Türk doktorlar, Oş Bölge Valisi Taalaybek Sarıbaşev ve Celalabad Bölge Valisi Cumagül Egemberdiyev tarafından kabul edildi.



Türk doktorları kabul eden bölge yönetiminin, Kırgızistan'daki hastanelerde sözkonusu sağlık alanlarında teknik imkanların yetersiz olması nedeniyle acil ameliyat edilmeyi bekleyen hastaları tedavi etmek için gelen Türk doktorlarına minnettar oldukları ifade edildi.



Görüşmede, Türk hekimlerin Kırgız meslektaşlarıyla beraber ekokardiyografik alanında 419, diğer alanlarda 413 hastayı muayene ettikleri ayrıca 100'den fazla ameliyat gerçekleştirdikleri anımsatıldı.



Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Köse başkanlığındaki hekim heyeti, Ağustos ayında da başkent Bişkek'te Kırgız hekimleriyle ortaklaşa 500'den fazla hastayı muayene etmiş, 60'tan fazla ameliyat yapmıştı.



#sağlık
#Türk doktorlar Kırgızistan
#tedavi
8 yıl önce