|

Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken 10 göz alıcı yer

Güneş açtı, yavaş yavaş sokaklara montsuz çıkmaya başladık. Belki araya birkaç soğuk gün daha girecek ama sonrası güneş. Peki, güneş ne demek? Seyahat demek! Kışın battaniye altından çıkamayanlar yazın klimanın gölgesinden uzaklaşamayanlar için şahane bahar rotaları seçtik. İster uzun hafta sonu, ister tüm hafta, ister günübirlik…

Yeni Şafak
11:04 - 1/04/2016 Cuma
Güncelleme: 12:10 - 11/04/2016 Pazartesi
Diğer
Trabzon



Trabzon, tarihi ve doğasıyla gelen insanları kendisine hayran bırakan, bir daha gezme isteği uyandıran şehir. Sümela Manastırı, Trabzon Kalesi ve tabi ki Uzun Göl şehrin önemli kültürel miraslarından. Yaylaları ve doğal güzelliğiyle size cennetten bir köşe hissi yaşatan Trabzon, tarihi ve doğasıyla Türkiye de gezilebilecek şehirlerin başında geliyor.



Bolu




Bolu, her mevsim ziyaretçilerini doğasıyla hayran bırakan bir şehir. Abant, Yedigöller, Kartalkaya gibi yerleriyle insanları etkileyen bir doğa harikası. Keyifli bir tur imkânı sunan Bolu, ülkemizin cennet köşelerinden biri.



Mardin

Anadolu uygarlıklarının beşiği olan Mardin'de, her türlü medeniyetten iz bulmak mümkün. Manastırları, Kaleleri, Tarihi Mardin Evleriyle ziyarete gelenleri etkileyen Mardin turunuzu uzatmak isteyeceğiniz bir yer. Şanlıurfa Peygamberler şehri Mardin, mistik havasıyla bambaşka bir şehir. Balıklı Göl, Göbekli Tepe, Şanlıurfa Kalesi, Şanlıurfa Müzesi ve Mağaraları şehirde gezilebilecek yerler arasında. Ayrıca not düşmek gerekirse Şanlıurfa'ya gidip de eşsiz mutfağını tatmadan geri dönmeyin. Bursa Osmanlı Devleti için Bursa'nın, ayrı bir önemi vardı. Bu durumda şehrin yapısını çok muntazam şekilde değiştirdi. Bursa'yı gezerken Osmanlı Devletine ait yapıları dönemin ihtişamına tanık olarak görebilirsiniz. Yeşil ve tarihin birleştiği şehir Bursa, Türkiye'de gezmeniz gereken 10 göz alıcı yerden biri. Kültür Turları İçin Haydi JOLLY!

#gezi
#tatil
#seyahat
8 yıl önce