|

Türkiye'deki Suriyelileri anlatan belgesel Toronto'da yarışacak

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin hayata yeniden tutunma çabalarını beyaz perdeye yansıtan "İki Milyon" adlı belgesel ReelHeART Uluslararası Film ve Senaryo Festivali'nin yarışma bölümünde yer alacak.

Yeni Şafak
13:27 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:29 - 1/07/2017 Cumartesi
AA
Belgesel 3-8 Temmuz tarihlerinde Toronto'da sinemaseverlerle buluşacak ve "En İyi Belgesel" dalındaki yarışmada yer alacak.
Belgesel 3-8 Temmuz tarihlerinde Toronto'da sinemaseverlerle buluşacak ve "En İyi Belgesel" dalındaki yarışmada yer alacak.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin dramını anlatan "İki Milyon" isimli belgesel film, Kanada'nın Toronto kentinde yapılacak "ReelHeART Uluslararası Film ve Senaryo Festivali"nde yarışacak.

Başta Suriyelilerin barınma, eğitim ve kimlik konularında hayata yeniden tutunma çabaları olmak üzere konuyu tüm boyutlarıyla ele alan belgesel 3-8 Temmuz tarihlerinde Toronto'da sinemaseverlerle buluşacak ve "En İyi Belgesel" dalındaki yarışmada yer alacak.

Filmin yapımcılığını ve yardımcı yönetmenliğini Derin Baratka, müziklerini Ömer Faruk Çeven, proje sanat terapistliğini Selin Yazar, yönetmenliğini ise Onur Mehame üstlendi.

"Bu konuda Türkiye yalnız bırakıldı"

Baratka, yaptığı açıklamada, Suriyelilerin sorunlarının çok ciddi olduğunu ve bunları sanat yoluyla tüm dünyaya göstermek istediklerini söyledi.

Türkiye'nin dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğunu belirten Baratka, "Suriyeli sığınmacıların, çocukların sorunları gerçek. Dünyanın çözmesi gereken bir sorun var ortada. Bu konuda Türkiye yalnız bırakıldı" dedi.

Belgeselin çekimlerini geçen yıl kasım ayında İstanbul'da yaptıklarını kaydeden Baratka, bu aşamada sanat malzemeleriyle Suriyeli çocuklara biraz da olsa neşeli anlar yaşattıklarını anlattı.

Götürdükleri sanat malzemeleriyle Suriyelilerin sıkıntılarını ve hayattan beklentilerini resimlerle yansıtma imkanı da bulduklarını ifade eden Baratka, "Biz sanatla elimizden geleni yaptık. Umarım göndermek istediğimiz mesaj başka ülkelere ulaşır" diye konuştu.

Belgeselin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu aktaran Baratka, elde edilecek gelirin Suriyeli çocukların eğitimine harcanacağını sözlerine ekledi.

#ReelHeART Uluslararası Film ve Senaryo Festivali
#Toronto
#İki Milyon
7 yıl önce
default-profile-img