|

Türkiye’nin ilk 'Akıllı Hastanesi' açılıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi Van'da açılacak. Hastane'nin teknolojik sistemleri her türlü ihtimal düşünülerek hazırlandığı için akıllı hastane olarak isimlendiriliyor.

Yeni Şafak
17:33 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:37 - 10/03/2016 Perşembe
IHA

Açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Van'da faaliyete geçecek olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kardiyovasküler Cerrahı (KVC) hastanelerinin Van ve diğer bölge illerine de ev sahipliği yaparak hasta kabulüne başladığını söyledi. Dr. Yanmaz, “Hastanemiz tamamı teknolojik sistemler kullanarak inşa edildi. Özelikle olası bir deprem durumunda hastane hizmetlerinin aksamaması hedef alınarak tasarlandı. Uluslararası standartlardaki hastanelerimiz 'Bölge Sağlık Üssü' olarak tasarlanan akıllı hastane, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile 81 ilin sağlık müdürünün katılımıyla cumartesi günü saat 13.00'te açılışı gerçekleştirilecek" dedi.



Dr. Yanmaz, hastanenin teknolojik sistemlerle donanımlı olduğunu belirterek, “Kendi elektrik enerjisini doğalgazlı tr jenerasyon sistemi ile yüzde 30 daha ekonomik üretecektir. Hastane yaz ve kış koşullarına göre iklimlendirmek sistemleri ve sağlığa uygun klima santralleri ile sürekli taze hava akışı sağlanmaktadır; hemşire çağrı sistemleri, ccvt güvenlik kamera sistemleri, aydınlatma ve yangın algılama sistemleri bilgisayarlı otomasyon devreleri ile takip altında tutularak, ilgili birimler arasındaki iletişim pnömatik tüp transfer sistemi ile yapılmaktadır. Akılı Hastane Kadın Doğum, Çocuk ile KVC branşlarında 88 adet poliklinik, 28 adet acil muayene, 46 yatak acil müşahede salonları, 12 adet ameliyathane, 114 yataklı yoğun bakım servisi, 3 adet anjiyo salonu, 12 yataklı anjiyo müşahede salonu, 14 adet her branştan laboratuvar kan alma ve kan verme istasyonları, ileri teknoloji görüntüleme tekniklerine sahip radyoloji servisi ile 286 adet tek kişilik, çift kişilik ve süit hasta yatak servis odalarına hizmet verecektir. Hastane bünyesinde aynı zamanda 11 adet doğum salonu bulunmakta olup, hasta doğum öncesinde yatış yapılarak odasından hiç ayrılmadan taburcu olana kadar kendisi ve bebeğinin tüm ihtiyaçlarını bu oda içerisinde karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, Van ilinde Sağlık Bakanlığı'na tahsisli 29 bin metrekare kapalı alana sahip, sismik deprem izolatörü çağımıza en son inşaat teknolojilerin kullanıldığı bir komplekstir. Sağlık kampüsümüz aynı zamanda Türkiye' deki ilk LEED sertifikası adayı devlet hastanesidir" şeklinde konuştu.

#van
#Akıllı Hastane
#SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
8 yıl önce