|

Ulusal Çizgi Film Festivali gerçekleşti

Kütahya'da, festival kapsamında 45 öğrencinin hazırladığı çizgi filmler gösterildi. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlen "Ulusal Çizgi Film Festivali" kapsamında yaklaşık 45 öğrencinin hazırladığı tasarımlar gösterildi.

Yeni Şafak
08:57 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 05:59 - 15/04/2015 Çarşamba
AA

Görsel İletişim Tasarım Bölümü Çizgi Film ve Animasyon Ana Sanat Dalı'nın 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerine ait hazırladığı eserler, festival kapsamında gösterildi.



Çizgi Film ve Animasyon Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi Aycan Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 9'uncusunu düzenledikleri festivalde, birbirinden güzel animasyonların yer aldığını söyledi.



Festivalde, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencisi yaklaşık 45 öğrencinin projelerinin festival boyunca yayınlanacağını belirten Gürbüz, şöyle konuştu:



"Buna ek olarak öğrencilerimizin, mezun olduktan sonra sektörde daha rahat iş bulabilmelerini sağlayabilmek amacıyla da sektörün önde gelen isimlerini davet ediyoruz. Bu festival boyunca ülkedeki çizgi film sektörünün önde gelen isimleri bizleri ziyaret edip, öğrencilerimizle tecrübelerini paylaşmaktadırlar. Sektörden gelen katılımcılar, öğrencilerimizin yaptığı çizgi filmleri izleyerek görüşlerini aktarıyor. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonrada buradaki görüşmeleri kendileri için iş açısından faydalı oluyor."



Gürbüz, dün başlayan festivalin bugün öğrenci çizgilerinin yer aldığı sergiyle devam ettiğini sözlerine ekledi.

#Kütahya
#DPÜ 9'uncu Ulusal Çizgi Film Festivali
#animasyon
9 yıl önce