|

'Uluslararası 12'nci Kapadokya Sanat Buluşması' başladı

Uçhisar Beldesi'ndeki Karlıkevi Butik Otel'de düzenlenen 'Sanat Kampı'na Rus ressam Larissa Belim'de katıldı. Türkiye'ye geldiğinde terör hakkında duyduğu şeylerin tamamen propaganda olduğunu söyleyen ressam, "Türkiye sanatçılar için bir cennettir" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
16:07 - 26/01/2016 Salı
Güncelleme: 14:08 - 26/01/2016 Salı
DHA

Uçhisar Beldesi'ndeki Karlıkevi Butik Otel'de başlayan 'Sanat Kampı' süresince üretilen eserler aynı yerde 30 Ocak'ta sergilenerek sanatseverlerle buluşması sağlanacak. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Sanat Kampı; resim, seramik ve grafik sanatlar dallarında, 10 ülkeden 18 sanatçının katılımıyla gerçekleşiyor. Sanat Kampının amacı, kültür ve sanatın Kapadokya ile bütünleşmesini sağlamak ve dünya barışına sanat yoluyla katkıda bulunmak olarak belirlendi. Aynı zamanda da kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokyanın sanat yoluyla dünya tanıtımına da katkıda bulunulmak isteniyor. Kampa Rusya'dan gelerek katılan ressam Larissa Belima, daha önce çok kez Türkiye'ye geldiğini ancak Kapadokya'ya ve bu sanat kampına ilk kez katıldığını söyledi.



Türkiye ve Rusya arasında olan politik sorunun sanat ve sanatçıları etkilemeyeceğini belirten Belima, konunun kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığını, her zamanki gibi işini yapmaya odaklandığını ifade etti. Rusya'da etrafındaki kişilerin Türkiye'ye gitmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını anlatan Belima, şöyle dedi:



"Türkiyede 'Terör, savaş var. Ve eğer gidersen bir tehlikeyle yüzleşebilirsin' dediler. Ama ben daha öncede Türkiyeye gelerek Türk insanlarını tanıdığım için gelmeye karar verdim. Geldiğimde gördüm ki sadece bir propaganda yapılmış. Türkiye'de hiçbir problem yok. Benim Türkiye'de çok yakın arkadaşlarım var. Gelmeden önce onlara telefon açıp görüştüm. Onlar beni davet ettiler ve bende memnuniyetle Türkiyeye geldim. Türkiyeye çok büyük saygıyla yaklaşıyorum ve seviyorum. Yaratıcı insanlar ve sanatçılar için Türkiye bir cennettir ve burayı çok seviyorum."




Alman ressam Marion Albrecht ise, Kapadokyaya ilk kez geldiğini, yaptıkları bölge gezisinden çok özel bir bölge olduğunu anladığını ifade etti. Burada değişik sanatçılarla birlikte olmaktan ayrı bir keyif aldığını söyleyen Albrecht, "Burada her sanatçıyla ayrı bir etkileşim içerisindeyiz. Bu benim için çok önemli. Kampta bulunmaktan son derece mutluyum" dedi.



Sultanahmette yapılan saldırının üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Albrecht, kendi ülkeleri, Türkiye ve dünyada barışı arzu eden sanatçılar olduklarını anlatırken, "Dünyada barışı kurmak mümkündür. Farklı dilleri konuşuyoruz. Ama yüreğimizin atışı aynı frekansları taşıyor. İnsan olmanın gereği de budur aslında" diye konuştu.


#Uluslararası 12'nci Kapadokya Sanat Buluşması
#Rus ressam Larissa Belim
8 yıl önce