|

Uzmanlar uyardı: Çiğ tavukları yıkamayın

Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi'ndeki (CDC) uzmanlar, neden çiğ tavukları asla yıkamamamız gerektiğini sosyal medyadan açıklayarak, "Yıkamak, tavuktan mikropları mutfaktaki diğer yiyeceklere veya mutfak eşyalarına yayabilir” dedi.

10:41 - 3/05/2019 Cuma
Diğer
Uzmanlar, çiğ tavukların yıkanmasının riskli olduğunu belirtti.
Uzmanlar, çiğ tavukların yıkanmasının riskli olduğunu belirtti.

Birçoğumuz düşünmeden tavuğu yıkar ve ondan sonra pişiririz. Ancak bu işlemi yapmak ciddi sorunlara yol açabiliyor. Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi, bu konu üzerine tweet attı:

Uzmanlara göre tavuğu yıkayarak mikropları öldürmek mümkün değil. Bu mikroplardan kurtulmak için tavuğu iyi bir şekilde yıkamak gerekir. Üstelik bu durum sadece tavuk için değil, diğer kümes hayvanları hatta yumurta için de geçerlidir.


Mikroplar yayılabilir

Tavukta bulunan kampilobakter bakterileri su yoluyla etrafa bulaşabilir. Bu bakteri, sinir hasarına ve komplikasyonlarına neden olabilir. Musluk, tezgah gibi yüzeylere sıçrayan mükroorganizmalar farkında olmadan tehlike yaratır.

Üstelik yıkanan tavukta gıda zehirlenme riski de artar. Mynet'in haberine göre, bu gibi sorunlardan kaçınmak için yapmanız gereken tek şey iyi bir şekilde tavuğu pişirmek.



#Bakteri
#Mikrop
#Çiğ Tavuk
5 yıl önce