|

Uzmanlardan kritik uyarı

Yaz sezonunun en etkili olduğu ve sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde dermatologlar güneş ışığına uzun süre maruz kalan kişilerin dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Yeni Şafak
09:50 - 24/07/2015 Cuma
Güncelleme: 09:52 - 24/07/2015 Cuma
AA

Dermatolog Uzm. Dr. Emrullah Tomrukçu yaz aylarında etkisi artan güneş ışınlarının etkilerine karşı bir takım güneşten koruyucu kremlerin ve fiziksel korunma yollarının önemli olduğunun altını çizdi.



Tomrukçu, güneşe çok fazla maruz kalan kişilerde güneş yanıkları, güneş alerjileri gibi anlık rahatsızlıkların yanında uzun süre güneş ışınlarına maruz kalan özellikle açık tenli kişilerde cilt yaşlanmasının daha hızlı, cilt kanseri riskinin daha fazla olacağını belirtti. halk arasında güneş lekesi denen lentigo melasma gibi başta yüzde olmak üzere vücuttaki kahverengi koyu lekelerin oluşacağını belirtti.



Yazın güneş ışınlarının daha dik gelmesiyle halk arasında ala hastalığı denen vitiligo gibi hastalıkların artacağını ayrıca vücuttaki bir takım benlerin güneş ışınlarına maruz kalmasıyla kanserleşmesi riskinin daha da artacağını ifade eden Uzm. Dr. Emrullah Tomrukçu güneş ışınlarının etkili olduğu saatlerde güneşe maruz kalınmamasını, güneşten koruyucu kremlerin 3-4 saatte bir sürülmesini istedi.



Tomrukçu “Deniz kenarları gibi korumasız alanlarda kumdan ve sudan ışınların yansımasıyla bu bölgeler ultraviyole bombardımana maruz kalınan yerlerdir. Özellikle insanların bu alanlarda güneşlenirken güneşten koruyucuların yanında şemsiye, şapka, açık renkli giysiler gibi fiziksel korunma yollarına gitmesi gerekir. Koruyucu kullanırken uzmanların tavsiye ettiği kremlerin kullanılması gerekmektedir" dedi.



#Dermatolog Uzm. Dr. Emrullah Tomrukçu
#sıcak hava
#güneş yanıkları
9 yıl önce