|

Van Gogh'un çalınan tabloları Napoli'de sergileniyor

2002 yılında Amsterdam'daki müzeden çalınan ve geçen eylül ayında Napoli'de bir mafya baskınında ele geçirilen iki Van Gogh tablosu, iade edilmeden önce üç hafta boyunca Napoli'de sergilenecek.

Yeni Şafak
15:06 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 15:07 - 7/02/2017 Salı
Diğer
Napoli'de bir mafya baskınında ele geçirilen iki Van Gogh tablosu üç hafta boyunca sergilenecek.
Napoli'de bir mafya baskınında ele geçirilen iki Van Gogh tablosu üç hafta boyunca sergilenecek.

13 yıl önce Van Gogh Müzesi'nin çatısına bir merdiven yardımıyla tırmanan hırsızlar çatı penceresini kırdıktan sonra eserlerin bulunduğu odaya giren hırsızlar, olaydan kısa bir süre sonra yakalanmasına rağmen çalınan tabloların yerini söylememişlerdi.



Seneler süren aramalar sonucunda İtalyan polisinin geçen eylül ayında Napoli'deki Camorra isimli uyuşturucu mafyasına yönelik düzenlediği baskın sonucunda 'Scheveningen'de Deniz Manzarası' (1882) ve 'Neuenen Reform Kilisesi'nden Çıkan Cemaat' (1884/85) adlı tablolar ele geçirilmişti.



İşte o eserler Amsterdam Vincent Van Gogh Müzesi'ne iade edilmeden önce 3 hafta boyunca Napoli'deki Museo di Capodimonte'de sergileniyor. Amsterdam Van Gogh Müzesi direktörü Axel Rüger, bu sergiyle tabloların bulunması konusundaki yardımlarından dolayı Napoli şehrine ve İtalya'ya teşekkürlerini sunmak istedikleri dile getirdi.









#Napoli
#Van Gogh Müzesi
#Van Gogh
7 yıl önce