|

Virüslü mama 83 ülkede

Fransa’da üretilen ve salmonella bakterisi içerdiği için toplatılma kararı verilen virüslü bebek maması skandalının, 83 ülke ve 12 milyondan fazla kutuyu kapsadığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:43 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Fransa genelinde 35 bebeğin bakterili mama nedeniyle tedavi altına alındığı kaydedilirken, son olarak İspanya ve Yunanistan’da benzer vakaların ortaya 
çıktığı öğrenilmişti.
Fransa genelinde 35 bebeğin bakterili mama nedeniyle tedavi altına alındığı kaydedilirken, son olarak İspanya ve Yunanistan’da benzer vakaların ortaya çıktığı öğrenilmişti.

Dünyanın en büyük bebek maması ve süt tozu üreticilerinden Lactalis şirketinin İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Besnier, Aralık ayında ürünlerinde salmonella bakterisi tespit edilmesinden bu yana ilk kez konuştu. Journal du Dimanche gazetesine konuşan Besnier, dünyada 83 ülkeye, 12 milyondan fazla kutu bakterili bebek maması veya süt tozunun satılmış olabileceğini kaydetti.

RAFLARDAN KALDIRILMADI

Lactalis grubuna ait Fransa’nın kuzeybatısındaki Craon kasabasında bulunan fabrikada, geçen yıl Ağustos ayında salmonella mikrobu tespit edilmiş, bu bilginin kamuoyuyla Aralık ayında paylaşıldığı ortaya çıkmıştı. Geçen hafta ise, şirket tarafından riskli ürünlerin raflardan indirilme kararı alınmasına rağmen, ülke genelindeki zincir mağazalarda hala satıldığı açıklanmıştı.

#Fransa
#Craon
6 yıl önce