|

Vücudunuzdaki askerlerin sayısını arttırın

Gribin oldukça çabuk yayılan bir enfeksiyon olduğunu ve enfekte kişilerden uzak durulması gerektiğini ifade eden Prof.Dr.Coşkun Usta, sağlık için en önemli faktörün kişinin vücut direncini arttırması olduğunu söyledi.Usta, kefir,ekinezya ve çörek otu yemenin, dinlenmenin,üst solunum yollarını temiz tutmanın direnci arttıran faktörler arasında olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
09:38 - 9/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:59 - 9/01/2016 Cumartesi
DHA

İnsanın savunma sisteminin hastalıkla savaştığını aktaran Prof. Dr. Usta, "Biz günlük hayatımız içersinde de birçok virüsle karşılaşıyoruz. Herkes bu tür virüslerle karşılaştığında aynı tepkiyi vermiyor. Birisi hastanelik oluyor, diğerinde komplikasyon gelişiyor. Bazıları da bir hafta ya da üç günde iyileşiyor. Dolayısıyla o enfeksiyona karşı vücudun verdiği reaksiyon sizin gücünüzle alakalı. Yapmamız gereken en önemli şey gücümüzü artırmak" diye konuştu.



Doğal sütten yapılan kefirin içilmesi gerekiyor


Hastalıktan korunmanın en iyi yolunun vücut direncinin artırılması olduğunu, bunun yolunun ise doğru beslenmekten geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Usta, Bu açıdan baktığımızda da özellikle doğru beslenmek adına vücut direncimizi artıran, askerlerimizin savaşmasını sağlayabilecek mekanizmayı kurmak önemli. Bunun için de kefir çok önemli bir besin maddesi. Özellikle kış aylarında çocuklar, risk grubundaki yaşlılar başta olmak üzere, mutlaka kefir tüketmeleri gerekiyor. Doğal sütten yapılan ve kefir mayasıyla mayalanan kefiri mutlaka içmeleri gerekiyor. Uzun vadede hasta olmadıklarını, hastalandıklarında da daha kolay iyileştiklerini görecekler" dedi.



Ekinezya ve çörek otu vücut direncini arttırıyor


Virüsleri yok edebilecek çok iyi ilaçlar olmadığını kaydeden Prof. Dr. Usta, şöyle konuştu:En iyi ilaç vücudun kendi savunma sistemidir. O yüzden bunu çok iyi beslememiz lazım. İkinci yapacağımız şey çörekotu. O da vücut direncimizi, savunmasını artıran bir mekanizma. Bunu da değişik şekillerde tüketebiliriz. Bunların dışında gribal enfeksiyonlarla karşılaştığımızda bitkisel çaylardan, özellikle ekinezya ön plana çıkıyor. Özellikle ABD'de çok iyi bilinen bir bitki, artık Türkiye'de de kullanılmaya başlandı. Son zamanlarda yapılan bilimsel çalışmalarda, ekinezya ön plana çıkıyor. Ihlamur ya da buna benzer bitkileri biliyoruz, ancak çalışmalar ve bilimsellik açısından baktığımızda ekinezyanın gerçekten vücut direncini artırdığını görüyoruz."



Hijyene ruh sağlığını bozmadan önem verilmesi gerektiğini söyledi


Tüm bunların yanı sıra hijyenin her konuda olduğu gibi burada da önemli olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Usta, "Hijyen, sadece gribal enfeksiyon açısından değil her türlü hastalık açısından önemli. Tabi bu konuyu da abartmamak lazım, ruh sağlığınızı bozacak şekilde hijyenik yaklaşmak da hiç doğru değil. Hijyene önem verelim, ancak ruh sağlığımızı bozmayacak şekilde sağlık kurallarına uyacağız" dedi.




#grip
#gribal enfeksiyon
#vücut direnci
#vücut sağlığı
#ekinezya
#çörek otu
#kefir
8 yıl önce