|

Yapımcıya sahip çıktılar: İstediğiniz rakamı veririz cesaretli olun

Mars Grup ve yapımcılar arasındaki kriz devam ederken, pazarın yüzde 56'lık kısmına sahip olan Avşar Film ve Cinemapink yapımcılara çağrıda bulundu. Her iki grup da çağrısında, "İstediğiniz rakamı veririz. Yapımcı cesaretli olsun" dedi.

Yeni Şafak
15:58 - 8/01/2019 Salı
Güncelleme: 16:04 - 8/01/2019 Salı
Diğer
Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer, Cem Yılmaz.
Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer, Cem Yılmaz.
Sinema pazarının yüzde 44'üne sahip Mars grupla yapımcılar arasındaki kriz devam ederken, pazarın yüzde 56'lık kısmına sahip olan Avşar Film ve Cinemapink yapımcılara çağrıda bulundu ve
"Filmlerinizi biz gösterelim. İstediğiniz rakamı veririz"
dedi. 350'ye yakın sinema salonuyla pazarın diğer büyük oyuncuları Cinemapink ve Avşar Sinemaları harekete geçti.

Cinemapink yetkilileri, "Yapımcının istediği rakamı vermeye hazırız, yeter ki film gösterime girsin" sözleri, Avşar Sinemalarının patronu Şükrü Avşar'ın da "Yapımcı cesaretli olsun. Filmler gösterime girsin. Bu işin sonunda Türk sineması kazanır" ifadeleri yer aldı.


Kriz Meclis'e taşındı

Hürriyet'in haberine göre, Meclis Komisyonu yarın Sinema Filmlerinin Desteklenmesi ve Sınıflandırılması ile ilgili 5224 sayılı kanunun güncellenmesine ilişkin Meclis'e sunulan yasa teklifini görüşecek. Türkiye'den yönetmenler ve oyuncular yasa teklifiyle ilgili dün bir çağrıda bulundu.

Aralarında Nuri Bilge Ceylan, Çağan Irmak, Kadir inanır ve Yılmaz Erdoğan'ın da bulunduğu 75 ismin yer aldığı Film Yönetmenleri Derneği bir bildiri yayınlayarak yasanın sınıflandırma ve değerlendirme ile ilgili maddelerinde,
"Komisyonca uygun bulunulmayan filmler ticari dolaşıma ve gösterime sunulamaz"
önermesinin kaldırılmasını, Türkiye'de düzenlenecek ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilecek filmlere yönelik düzenleme ile destekleme kurullarının oluşturulmasında sinema sektörü üyelerinin azınlığa düşürülmesinin düzeltilmesini talep ettiler.
#yapımcı
#sinema
#film
5 yıl önce