|

Yasaklı bölgelerde ‘haftalık’ nöbet

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerdeki sağlık personelinin 24 saatlik görev sürelerini, haftalık yapacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:42 - 13/12/2015 Pazar
Güncelleme: 09:46 - 13/12/2015 Pazar
Diğer

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu terör örgütüne yönelik operasyonların yüzde 70-80 oranında başarıya ulaştı

ğını söyledi. Memlekti Edirne'de bulunan Müezzinoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada

“Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde hastane personelin giriş çıkışında sorun yaşanmaması için 24 saat görevde kalma süresini bir haftaya çıkaracağız. Personel hastanede yatıp kalkacak, bir hafta kendi içinde nöbet sistemi uygulayacak, vardiyalı çalışacaklar" dedi. Müezzinoğlu şöyle devam etti:



"Terörle ilgili mücadele yöntemi 2-3 yıl değişmez"


Çözüm süreci boyunca devletin şefkat elini gördüler. İyi niyet suistimal edildi. Kudret elimizi cebimizden çıkardık. Operasyonlar yüzde 70-80 oranında başarıya ulaştı. Birkaç ay sonra başarı oranı yüzde 90'lara ulaşır. Türkiye bu operasyonlara kararlılıkla devam etmeli. Terörle ilgili mücadele yöntemi en az 2-3 yıl değişmez artık. Kürt vatandaşların meşru taleplerine ilişkin süreç devam eder. Yeni anayasa çalışmaları sırasında bunlar dikkate alınır. Ne yaparsanız yapın, uygulamadan kaynaklanan sorunlar olabiliyor ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.



#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#PKK
#sağlık personeli
#Mehmet Müezzinoğlu
8 yıl önce