|

Yazıcıoğlu Avrupa'ya tepki gösterdi

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Türklerin gösterdiği mütevazilik karşısında tepkisiz kaldığını iddia ettiği Avrupa’yı sert sözlerle eleştirdi. Yazıcıoğlu, “Biz 'Fransızız' derken bir Avrupalı çıkıp 'Biz Somalıyız' dedi mi?”dedi.

17:34 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 17:39 - 13/01/2015 Salı
IHA
Engelsiz Yaşam Vakfı 5’inci Yılın En İyileri ödül töreni WOW İstanbul Otel’de düzenlendi. Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunda gerçekleşen gecede sanat, politika, sinema, TV, spor, sahne ve iş dünyasının ödüle layık görülen “En iyileri” yapılan anketle belirlendi. Gecede onur ödülü alan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ödülün çok anlamlı olduğunu söyledi.


Ödülünü meslektaşları adınca alan Yazıcıoğlu, “Gerçekten çok anlamlı bir ödül. Ödüllerin pekte hak edenlere verilmedi dönemde daha anlam kazanıyor. Bu ödülü şehir tiyatrolarının 100 yılının 50 yılına emek vermiş bir olarak kendime ve bu 100 yılın dününe bugününe emek verenlerin adına ve bundan sonraki emekçilerin adına alıyorum” dedi.


Türklerin mütevazılığinden bahseden Yazıcıoğlu, Avrupa’yı sert sözlerle eleştirdi. Yazıcıoğlu, “Dünyaya da şunu söylemek istiyorum. Biz dünyadaki olaylara bu kadar duyarlı davranırken biz şuyuz, buyuz hatta biz 'Fransızız' derken bir Avrupalı çıkıp 'Biz Somalıyız' dedi mi? Demedi. O zaman biz neden bu kadar mütevaziyiz. Neden bu kadar dünyaya duyarlıyız da dünya insanı bize, Türklüğümüze bu kadar önem vermiyor” şeklinde konuştu.


 
#Erhan Yazıcıoğlu
#İbb
#İbb şehir tiuiyatrosu
9 yıl önce