|

Yeni Şafak Kitap Eki Şubat sayısı çıktı

Yeni Şafak Kitap Eki'nin Şubat sayısı çıktı. Kitap ekinin bu ayki sayısında Türkiye'deki çeviri faaliyetlerine, Yıldız Ramazanoğlu'nun yeni kitabı "Adem'in Cevap Vermesi', 'İstikbale uzanan köprü: Cemil Meriç', Ahmet Midhat Efendi'nin kütüphanesi başlıklarına yer verildi.

Yeni Şafak
15:20 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:47 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kitap ekinin Şubat sayısı yine dopdolu bir içerikle okuyucu ile buluşuyor.
Kitap ekinin Şubat sayısı yine dopdolu bir içerikle okuyucu ile buluşuyor.

Yeni Şafak Kitap Eki'nin yeni sayısı bugün bayilerde. Kitap ekinin Şubat sayısı yine dopdolu bir içerikle okuyucu ile buluşuyor.

Yeni sayının kapak dosyasında Türkiye'deki çeviri faaliyetleri anlatılıyor. 1940'lı yıllardan itibaren hız kazanan çevirinin bugünkü halini çevirmenler ile konuşan Yeni Şafak Kitap Eki ekibi, artık çevirilerin de eserlerin kendisi kadar konuşulduğunu gözler önüne seriyor.

Çocukların oyunu bile sahici

“Edebiyatın işi bilinmeyenin, görünmeyenin peşine düşmek, bilgiden fazlasına talip olanlara seslenmek” diyen Yıldız Ramazanoğlu, “Adem’in Cevap Vermesi”nde çocukların masum ve hesapsız dünyasından bakıp yaşadığımız günlerin kaydını tutuyor. Büyüdükçe dünyaya temiz bir gözle bakamadığımızı belirten yazar, “Çocukların oyunları bile sahici” diyor.

Daha çok sahafın yazması lazım

Edebiyat, sanat ve kültür tarihimiz açısından çok ciddi ve değerli kaynakların sahafların elinden geçtiğini söyleyen Sahaf Emin Nedret İşli, bu malzemelerin bazen kömürlükten, bazen bir depodan ya da tavan arasından çıktığını söylüyor.

Modern Türk Şiirinin dedikodusu

Şairaneden Şiirsele’de Modern Türk şiiri akımlar, şairler, ilk temsilciler, ara dönemler bağlamında şairlerin hayatlarıyla birlikte incelenmiş. Murat Belge’nin anıları, şairlerin şahsiyet ve hayatlarının şiirlerine ne kadar yansıdığını göstermesi açısından ilginç.

#Kitap Eki
6 yıl önce