|

Yeni Şafak Kitap'ın Mart sayısı çıktı

Yeni Şafak Kitap'ın Mart sayısı çıktı. Kitap ekinin bu ayki sayısında, tarihten ve günümüze ait edebi eserlere ilişkin önemli analizler var. Mustafa Kutlu'dan Alev Alatlı'ya, Auguste Rodin'den Robert Seethaler'e... Yayın hayatına atılan 'Ketebe' ve CNR fuarına da geniş yer yerilen kitap ekinde, okurlara yeni bir okuma ve etkinlik listesi de sunuluyor.

Yeni Şafak
12:53 - 10/03/2018 Saturday
Güncelleme: 13:34 - 10/03/2018 Saturday
Yeni Şafak
Yeni Şafak Kitap Eki'nin Mart sayısı çıktı.
Yeni Şafak Kitap Eki'nin Mart sayısı çıktı.

Yeni Şafak Kitap Eki'nin yeni sayısı bugün bayilerde. Kitap ekinin Mart sayısı yine dopdolu bir içerikle okuyucu ile buluşuyor.


Yeni sayının kapak dosyasında bu ay Albayrak Medya bünyesinde “Yazı Kalır” sloganıyla yayın hayatına başlayan Ketebe Yayınevi ve bünyesinde çıkan önemli kitaplar yer alırken, CNR Kitap fuarı da var.

CNR Kitap Fuarı’nda aşkla okuyoruz

Kitapseverlerin 5 yıldır merakla takip ettiği Uluslararası CNR Kitap Fuarı 10 Mart’ta başlıyor. “Oku” temasıyla binlerce okuru ağırlayacak fuar, söyleşilere, imza günlerine ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 20 ülkeden 350 yayınevi birbirinden seçkin kitapları okurla buluşturacak.

Kitap fuarına Ketebe çıkarması

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen CNR Kitap Fuarı 20 ülkeden 350 yayınevinin katılımıyla bugün kapılarını açtı. Albayrak Medya Grubu bünyesinde kurulan Ketebe Yayınevi de 16 kitap, imza günleri ve söyleşilerle kitapseverlerle buluşacak. CNR Kitap Fuarı’nı ve Ketebe’nin kuruluş hikayesini Yeni Şafak Kitap’tan takip edin.

Ketebe’nin kaptan köşkü onlara emanet

Albayrak Medya bünyesinde “Yazı Kalır” sloganıyla yayın hayatına başlayan Ketebe Yayınevi, ilk kez CNR Kitap Fuarı’nda okurla buluşuyor. Ömer Lekesiz, İsmail Kılıçarslan, Ahmet Murat Özel ve Mustafa Armağan’dan oluşan yayın kurulu Ketebe’yi anlattı: “İlk programda 16 kitap yer alıyor. Ketebe siyasetten edebiyata, felsefeden tasavvufa hemen her alanla ilgilenecek. Sosyal hayatın nabzını tutacak. Bu daha başlangıç!”

Kutlu ilmihal

Türk edebiyatının usta hikayecisi Mustafa Kutlu, 2018'e İlmihal Yahut Arzuhal isimli deneme kitabıyla giriş yaptı. Bu ilmihalde ne var? Elbette Kutlu var. Ben varım, sen varsın; hayatın içinde ne varsa o var. Yanısıra kitap, abdest, namaz, oruç, zekat, hac, gusül, ezan, cami, cuma, ahlak, vicdan, tevbe, şükür, kanaat, nasip, niyet, haya, tevekkül, rahmet ve merhamet var. Ekmeği bölüşmek var.

İbrahim Karagül'den çok konuşulacak kitap: Tanklar Kabe'ye dayanmadan

Batı medeniyetinin hakimiyeti her geçen gün solarken, tarih bir kez daha kadim coğrafyasına geri dönüyor. Gazeteci yazar İbrahim Karagül, 21. Yüzyılı kazanmak için verilecek “acımasız direnişi” yılların gazetecilik deneyimiyle tarih ve siyaset üzerinden okuyarak “Tanklar Kabe’ye Dayanmadan” adlı yeni kitabında okura aktarıyor.

Yazarak bu ülkeye zekatımı ödüyorum

Günümüzün meselelerine dikkatle eğilen bir yazar o. Türk okurunun ilgiyle takip ettiği Alev Alatlı bu yıl CNR Kitap Fuarı’nın onur yazarı. Alatlı, yazmanın kendisi için neyi ifade ettiğini şöyle açıklıyor: “Çok uzun bir zamandır, ‘zekât’ı ifade ediyor. Bu ülkenin bana verdiklerinin zekâtı."

Ketebe Yayınevi'nden çıkan değerli eserler:

Cemal Şakar'ın '40 Soruda Türk Öyküsü' adlı kitabı Ketebe Yayınevi'den çıktı.

Lozan'ı yeniden okuyun

'99 Soruda Lozan' isimli kitap Mustafa Budak tarafından kaleme alındı.

Peyami Safa’nın insan coğrafyası

Şeyma Büyükkavas Kuran'ın kaleme aldığı Peyami Safa’nın İnsanları, on bir roman üzerinden Peyami Safa’nın kahramanlarının incelendiği bir çalışma. Yazar, akademik bir disiplin içerisinde kaleme aldığı kitapta, Safa’nın Sözde Kızlar'ından Yalnızız romanına kadar olan şahıslar kadrosunu inceliyor.

#Kitap Eki
#Ketebe
6 years ago