|

Yeni Şafak'a ödül!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi'nin birlikte düzenlediği gecede “Engelsiz Türkiye Ödülleri” sahiplerini buldu. Gazetemiz bünyesinde çalışan Ayşe Büşra Erkeç de "Gazetecilik" alanında "Engelsiz Türkiye Dostu" ödülünü aldı.

Yeni Şafak
10:30 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 10:55 - 10/05/2015 Pazar

Engellilerle birlikte yaşama kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunan kurum, kuruluş ve kişiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Engelsiz Türkiye Ödülleri' gecesinde ödüllendirildi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nın ev sahipliği yaptığı özel programa, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sulave çok sayıda engelli vatandaş ile ailesi katıldı.





ABESE SURESİNİ UNUTMAYANLARA SELAM OLSUN


Engelsiz Türkiye Ödülleri'nde Gazetecilik dalında, Yeni Şafak Gazetesi editörü Ayşe Büşra Erkeç de "Engelsiz Türkiye Dostu" olarak ödüle layık görüldü. Erkeç, ödül aldıktan sonra kısa bir konuşma yaparak, "Başta Engelsiz Türkiye projesini başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hemşehrim ve gurur kaynağım, ülkemizin değerli üstadı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, emeği geçen Bakan, Milletvekili ve Akademisyenlere, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Bey'e projenin emektarı Hasan Feyzi Giray'a ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Peygamber Efendimiz ile Abdullah b. Ümm'i Mektum arasında gerçekleşen bir olay üzerine nazil olan Abese suresinin ilk 11. Ayet-i Kerimesini unutmadıkları ve gözardı etmedikleri için her birine ayrı ayrı minnettarım. Engellilere el uzatmak Allah'ın emridir" şeklinde konuştu.



'ENGELLİLERLE BİRLİKTE YAŞAMA' KÜLTÜRÜNE KATKIDA BULUNANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Engelli vatandaşlara yönelik projeleriyle dikkat çeken Bağcılar Belediyesi, bu kez engelli vatandaşlara karşı oluşturulan duyarlılığı ödüllendirdi. 11 farklı kategoride hazırlanan yarışmada televizyon, sinema, eğitim, spor gibi birçok dalda ödüle layık görülen ünlü konuklar, engelli vatandaşların onur konuğu olduğu özel gece de ödüllerini aldı.



“ENGELLİLERE HER ANLAMDA FIRSAT EŞİĞİ SAĞLANMALI"

Engelliler için her anlamda fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Çağırıcı, 'Birlikte Daha Güzel' diyerek birçok projeyi hizmete sunduklarını ifade etti. Kastamonu Üniversitesi ile ortaklaşa engelliler için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Çağırıcı, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tüm engellilerin fırsat eşitliğinden yararlanması ve üretken olabilmesi için gerekli çalışmaları yapıyor. 2011'de Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü de önemli projelere imza attı. Bizde Bağcılar Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok projeyi hizmete sunduk" ifadelerini kullandı.



“ENGELLİLERİMİZ ÜLKEMİZE BAŞARILAR KAZANDIRDI"

Engellilerin önündeki engellerin ortadan kaldırılması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çağırıcı, 3 Aralık Engelliler Günü'nün de sadece kutlamalarda kalmayıp, içeriğinin doldurulması gerektiğini söyledi.


Türkiye'de örneği olmayan Engelliler Sarayı'nda sunulan hizmetler hakkında bilgilerde veren Başkan Çağırıcı, “Engelliler Sarayımızda aynı anda bin 500 engelli, 40'a yakın kurstan faydalanıyor. Hepsini evlerinden alıp merkezimize getiriyoruz. Onlardan hiçbir ücret talep etmiyoruz. İçlerinden Türkiye ve Olimpiyat şampiyonu sporcularımız çıktı. Engelli sporcular olarak ülkemize ilk kez altın madalya kazandırdılar. Engelli Basketbol Takımımız da 1.ligde mücadele ediyor." şeklinde konuştu.



ENGELLERE İMECE USULÜ ÇÖZÜM

İlçe de tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte imece usulü çalışıp, engellilerin dört duvar arasından çıkararak sosyal yaşama katılması için önemli projeleri de gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Lokman Çağırıcı," Yine bir adım daha atarak Engelsiz Türkiye Ödülleri Projesi'ni hayata geçirdik. Amacımız, engellilerle birlikte yaşama kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunan kurum, kuruluş ve kişileri tespit ederek ödüllendirmek" diye konuştu.


Programda geçtiğimiz gün vefat eden ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Zeki Alasya da anıldı. Konuşmaların sonunda 11 dalda ödüle layık görülenlere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.




#Engelsiz Türkiye Ödülleri
#Bağcılar Belediyesi
#Lokman Çağırıcı
#Ayşe Büşra Erkeç
#Yeni Şafak Gazetesi
9 yıl önce