|

Yoğun bakıma güneş girecek

Hastanelerin yoğun bakım servisleriyle ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bundan sonra servislerin yakınında aileler için görüşme ve bekleme alanı oluşturulacak, hastaların gün ışığından faydalanması sağlanacak.

Yeni Şafak
09:42 - 17/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:44 - 17/08/2015 Pazartesi
Diğer

Yataklı Sağlık Tesislerinde Yoğun Bakım Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliği'nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, servisin yakınında yeterli büyüklükte hasta yakınları için bilgilendirme, görüşme ve bekleme amacıyla uygun bir alan düzenlenecek. Görüşmeler hekimin talebi üzerine bir güvenlik görevlisi refakatinde gerçekleştirilecek.



HASTALAR GÜN IŞIĞI ALACAK


Tüm seviye yoğun bakım servislerinde, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması koşuluyla pencerelerin açılabilir nitelikte olması ve hasta alanlarının gün ışığı alması sağlanacak. Akşam'ın haberine göre, Koroner, dahili ve cerrahi yoğun bakım yatakları; aynı seviyede olmak ve seviyesine uygun asgari şartları taşımak kaydıyla aynı yoğun bakım servisinin fiziki alanı içerisinde yapılandırılabilecek. Yoğun bakım yatakları arasında kolay temizlenebilir bir düzenek bulundurulacak.



HAVALANDIRMA SİSTEMİ ZORUNLU


Çocuk yoğun bakım servisi bulunmayan veya bu serviste boş yatak bulunmayan sağlık tesislerinde yoğun bakım gereksinimi olan çocuk hastalar erişkin yoğun bakım servislerinin uygun şekilde ayrılmış bölümlerinde yatırılacak. Tüm yoğun bakım servislerinde merkezi havalandırma sistemi kullanılacak. Yoğun bakım servisleri, yatak kapasitesi, kabul edeceği hastaların özelliği ve klinik durumu, bulundurulması gereken tıbbi araç-gereç ve donanım gibi ölçütler dikkate alınarak birinci, ikinci ve üçüncü seviye olarak seviyelendirilecek.


#Yoğun bakım
#Gün ışığı
#Havalandırma
#Yataklı Sağlık Tesislerinde Yoğun Bakım Hizmetleri
9 yıl önce