|

“Aydın Salih” özel programı gerçekleşti

Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler ilgi odağı oluyor. Geçtiğimiz ay vefat eden Tıbb-ı Nebevi ile tanınan Özbekistanlı hekim Aydın Salih için özel bir program yapıldı.

Yeni Şafak
10:38 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 10:42 - 19/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Asım Gültekin’in moderatörlüğünü yaptığı Faruk Günindi ve Hatice Misge’nin konuşmacı olarak katıldığı program büyük ilgi gördü.


Bahadır Cevizci, Nurcan Çarkçı ve Pakistan’dan Doktor Kerimullah’ın konuşma yaptığı etkinlikte dinleyiciler merhumun gelini Hacer Salih’in ağzından Aydın Salih’i dinleme fırsatı buldular. 


Programda, Aydın Salih’in, İslam tıbbının kaynaklarına yönelip tüm ömrünü bu kaynakları insanlara ulaştırmaya adayan, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda öğrenci ve hastası olan, sağlık, doğal yaşam ve sade hayat konularında 10 binden fazla danışanı  bulunduğu ifade edildi.


KAYITLAR YAZIYA DÖKÜLECEK

Faruk Günindi onun birçok tıp doktorunu gerçek tıp ile tanıştırdığını belirterek son dört yılındaki konferans ve konuşmalarını kayıt altına aldıklarını ve bunun yazıya döküleceğinin müjdesini verdi.


Faruk Günindi şunları söyledi: “O modern tıbba getirdiği eleştiriler yüzünden bazı çevrelerce istenmeyen hekim ilan edilmişti. Ama o kendini sevmeyen doktorların bile akıllarının bir köşesinde yer edinmişti. Kapı kapı doktor dolaşan hastaların ona gelip söylediği yöntemleri uyguladıktan sonra iyileştiğine çoğu kez şahit oldum. Kızdığı tek bir şey vardı: Hastalarının yaptığı hatalarda ısrar etmesi. “


MİSYONUNU İNSALIK İÇİN SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ

Aydın Salih’in yanında bulunan ve birçok konferansına eşlik eden Hatice Misge ise onunla geçirdiği hatıraları anlattı. Misge “Aydın Hanım hastalarına ve konuştuğu herkese sizin hiçbir doktora ihtiyacınız yok. Kitapta anlattığım yöntemleri uygulayın derdi. Hayatı ve ölümü bize büyük bir ders veren örneklerle doluydu. Onun misyonunu insanlık için sürdürmek zorundayız” dedi.


Aydın Salih’in komşusu olan Dr. Orhan Al,  yaptığı konuşmada onunla ilk tanışmasına Yunanistan’da eğitim görürken bir camide bulduğu notların vesile olduğunu ifade etti. 


HASTA BAKMAK ONUN HOBİSİYDİ

Orhan Ali konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Aydın Hanım’ın duruşu her yerde aynıydı. O’nun yanında ben kendimi doktor zannedip hastalara bakarak geçimimi devem ettiren biriyim. Hasta bakmayı bir hobi olarak görürdü. Finansal piyasayı devam ettirmek için modern tıbbın bize dayattığı bir sürü ilaç tavsiye eden yöntemlerin karşısında durup ilk defa organlar arasında önemli bir ilişki kuran ve bunu tedavi yöntemi olarak gören ilk hekimdi. Bağırsak ile boğazın, karaciğer ile beynin aralarındaki uyum ve etkileşimi modern tıp ondan öğrendi. Bağışıklık ile ilgili hastalıkların aslında insanın iyileşmesi için bize yardımcı olan bir uyarı sistemi olduğunu söylerdi…” 


Programın sonunda, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen Aydın Salih’e tedavi olmuş hastalar onun kullandığı ve tavsiye ettiği yöntemleri anlatırken duygusal anlar yaşandı.

#Bahadır Cevizci
#Nurcan Çarkçı
#Eyüp Belediyesi
9 yıl önce