|

Sokağa çıkma yasağı saatleri İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile duyuruldu! Yasaklar ne zaman kalkacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile duyurulan sokağa çıkma yasağı saatleri hakkında son dakika haberler vatandaşların yakın takibinde. Vatandaşlar, yasaklar ne zaman kalkacak sorusunun cevabını merak ediyor. Koronavirüs vaka sayılarının düşüş göstermesiyle birlikte vatandaşlar, “sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek” sorusuna yanıt aramaya başladı. Bu sorunun cevabını almak isteyenler gözlerini Bilim Kurulu ve Kabine Toplantısı ile çıkacak kararlara çevirmiş durumda. Sokağa çıkma yasağı saatleri hakkında tüm detaylar haberimizde...

15:40 - 16/02/2021 Salı
Güncelleme: 15:41 - 16/02/2021 Salı
Yeni Şafak
Sokağa Çıkma Yasağı
Sokağa Çıkma Yasağı

Koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı belirli saatler için devam ediyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile duyurulan yasaklar ne zaman bitecek sorusu ise vatandaşların gündeminde yer alıyor. Son günlerdeki koronavirüs vaka sayılarında düşüş nedeniyle “sokağa çıkma yasağı bitecek mi” sorusu da gündemdeki sıcaklığını koruyor. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleştirilen son toplantılardan çıkan sonuca göre, il bazında yasakların kalkmasının olabileceğine dikkat çekmişti. Bu nedenle vatandaşlar da ‘yeni yasaklar ne zaman bitecek’ sorusuna da cevap aramaya başladı. İşte, son dakika haberleri ile İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma yasağı saatleri...

SON DAKİKA FAHRETTİN KOCA’DAN YASAKLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Pandemi tedbirlerine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı illerde bölgesel bazda birtakım yasakların gevşetilebileceğini belirterek, "Öneri olarak bunu sunacağımızı söyleyebilirim." İfadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, restoran ve kafeler hakkında kısıtlamalar ile ilgili yakın dönemde gevşeme olabilir mi sorusuna ise, şunları söyledi:

"Vakanın seyri, salgının seyri bunu belirleyecek ama mart ayından itibaren, özellikle pazartesi gününden itibaren vaka sayılarını il bazında açıklayacağımızı söylemiştim, mart ayından itibaren de iller bazında vaka sayısına göre birtakım kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek veya arttırmak gerekebilir. Bunu Bilim Kurulu çalışıyor ve onu da zaten önümüzdeki günlerde veya önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde açıklamış oluruz. Yani bölgesel bazda, iller bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir. Öneri olarak bunu sunacağımızı söyleyebilirim."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE İLE DUYURDU: 81 İLE 'SEYAHAT MUAFİYETİ'

İçişleri Bakanlığı genelge duyurusunda, gerek 15 Şubat itibarıyla kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek olması gerekse yarıyıl tatilinin sona ermesi nedeniyle başta öğretmenler olmak üzere eğitim öğretim personelinin, bu hafta sonu şehirler arası seyahatlerde bir yoğunluk oluşturabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde yapılacak şehirler arası yolculuklarda (toplu ulaşım araçlarıyla yapılanlar hariç) seyahat izin belgesi alınması zorunluluğunun bulunduğu hatırlatılan genelgede, görev yaptıkları yer dışında bulunan öğretmenler ile diğer eğitim personelinin, 13-14 Şubat'ta özel araçlarıyla yapacakları şehirler arası seyahatlerde bu zorunluluktan muaf tutulacağı bildirildi.

Genelgede, bu kişilerin denetimler sırasında öğretmen/personel kimlik kartlarını ibraz ederek aile bireyleriyle birlikte görev yerlerine özel araçlarıyla seyahat edebilecekleri belirtildi.

HAFTA SONU VE HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda alınan tedbir kapsamlarında şimdilik bir değişiklik gözükmüyor. İşte sokağa çıkma yasağı hakkında detaylar:

1. Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İlk uygulama olarak 04.12.2020 Cuma günü saat 21.00'de başlayıp 07.12.2020 Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde tüm vatandaşlarımız için sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek olup bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama aynı şekilde devam edecektir.

1.1. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek'te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

MARKET, BAKKAL, MANAV, KASAP VE KURUYEMİŞÇİLER ÇALIŞMA SAATLERİ


1.2. Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

FIRINLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

1.3. Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

LOKANTA VE RESTORAN ÇALIŞMA SAATLERİ

1.4. Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

2. Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İlk uygulama olarak 01.12.2020 Salı günü saat 21.00'de başlayıp 02.12.2020 Çarşamba günü saat 05.00'de bitecek şekilde tüm vatandaşlarımız için sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek olup bundan sonraki haftalarda da Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri uygulama yukarıda belirtildiği şekilde devam edecektir.

2.1. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek'te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

2.2. Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm işyerleri hafta içi saat 20.00'de kapanacaktır.

3. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda uygulanacak) şehirlerarası seyahatlere izin verilecektir.

#Sokağa Çıkma Yasağı
#İçişleri Bakanlığı Genelgesi
#Koronavirüs
3 yıl önce