|

İlk sahur ne zaman? İlk iftar saat kaçta açılacak? 2019 sahur ve imsak saatleri

2019 ilk sahur ve ilk iftar ne zaman, saat kaçta? soruları şimdiden sorulmaya başlandı. Ramazan ayına çok az bir süre kaldı ve namaz vakitlerinin yanı sıra ilk sahur ve ilk iftar saatleri de oldukça fazla merak ediliyor. Bizler de sizler için ilk sahuru ve ilk iftarın saatini araştırdık. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 imsakiyesi.

10:03 - 29/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 10:21 - 29/04/2019 Pazartesi
Diğer
2019 İlk sahur ve ilk iftar vakti belli oldu.
2019 İlk sahur ve ilk iftar vakti belli oldu.

İlk sahur ve ilk iftar saatini haberimizden öğrenebilirsiniz. 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayında ezanın saat kaçta okunacağı merak ediliyor. Özellikle vatandaşlar ilk sahurun saat kaçta olacağını ve ilk iftarın ne zaman olacağını araştırıyor. Sizler de Ramazan ayı ile ilgili tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte Diyanet Ramazan imsakiyesi, ilk iftar, sahur saati...

2019 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı ve şeytanın zincirlere bağlandığı mübarek Ramazan ayına az zaman kaldı. İslamın beş şartından birisi olan Ramazan orucu Diyanet İşleri başkanlığı’nın açıkladığı takvime göre, Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi (2019) günü başlayacak.

İLK İFTAR VE İLK SAHUR NE ZAMAN?

İstanbul merkezi olduğu için ilk iftar ve ilk sahur saatini bu ile göre sizlerle paylaşacağız. 6 Mayıs 2019 günü imsak vakti 04.09, akşam ezanı saati 20:12 olarak belirlendi.

Ramazan'ın Başlangıcı

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.

Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.

Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.

Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır.

Ramazan, Kur’an ayıdır, oruç ayıdır.

Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler.

Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder.

Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır.

Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın…


#Ramazan
#İlk sahur
#ilk iftar
#2019 iftar ne zaman
#2019 sahur ne zaman
5 yıl önce