|

IMEI öğrenme - IMEI sorgulama - IMEI ne işe yarar?

Samsung ve Apple gibi çok kullanılan akıllı telefonlarda IMEI numarası öğrenme, sorgulama nasıl yapılır IMEI no ne işe yarar, IMEI nedir? sorularının yanıtı haberimizde. İşte Samsung Galaxy serisi, Apple iPhone serisi IMEI sorgulama öğrenme...

Yeni Şafak
14:34 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:51 - 19/02/2018 Pazartesi
Diğer
IMEI öğrenme, IMEI sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını haberimizde sizlerle paylaştık.
IMEI öğrenme, IMEI sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını haberimizde sizlerle paylaştık.

Günümüzde ciddi paralara satılan Samsung Galaxy serisi, Apple iPhone serisi IMEI sorgulama öğrenme işlemleri merak konusu oluyor. Bu yazımızda IMEI nedir, ne işe yarar, nasıl sorgulanır? sorularının detaylarını haberimizde sizlerle paylaştık. Telefon çalınmasının ya da kaybolması durumunda IMEI numarası büyük bir öneme sahiptir. IMEI numarası ile birinin kimlik numarası aynı değere sahiptir. Bu nedenler akıllı telefon alan kullanıcılara yeni bir telefon aldıklarında ilk yapmaları gerekenin IEMI numaralarını kaydetmeleri ve kaybetmemeleri olduğunu hatırlatıyoruz. Peki imei sorgulama nasıl yapılır, imei öğrenme adımları nelerdir? İşte merak edilen ayrıntılar...

IMEI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bu çerçevede Türkiye’de yoğun ilgi gören mobil akıllı cihazlar ile ilgili tüketicinin karşı karşıya kalabileceği güvenlik sorunlarına karşı önlem olması amacı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından online IMEI sorgulama hizmeti sunuluyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan ve tüm tüketicilerin ücretsiz olarak internete erişim sağlayabildiği her noktadan kullanabilmekte olduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı üzerinden bir akıllı cep telefonu veya tablet bilgisayar ürününün çalıntı olup, olmadığını öğrenebilmek mümkün oluyor. Bu çerçevede elektronik ortam üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan IMEI sorgulama ekranı üzerinden her bir tüketicinin akıllı cihazların çalıntı olup, olmadığı ve diğer kayıt bilgileri gibi ayrıntılı bilgilerine sadece dakikalar içerisinde ulaşabilmeleri sağlanıyor.


IMEI ÖĞRENME NASIL YAPILIR?

IMEI kodunuzu bulma

Telefonların çoğunda *#06# yazarak IMEI kodunu ekrana getirebilirsiniz. Aşağıdaki telefonlarda farklı teknikleri kullanmanız da mümkündür:

iOS (iPhone, 3G iPad): Ayarlar > Genel > Hakkında menüsünde.

Android: Ayarlar > Telefon hakkında menüsü altında.

Eski Sony ve Sony Ericsson'lar: "* Sağ * Sol Sol * Sol *"

Blackberry veya daha yeni Sony Ericsson'lar: Seçenekler > Durum altında.

IMEI NEDİR NE İŞE YARAR?

Her cep telefonu (veya 3G bağlantılı tablet), eşsiz bir IMEI kodu ile gelir ve bu kod, telefonun ömrü boyunca hep aynı kalır. "International Mobile Equipment Identity"nin ("Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği") kısaltılmış hali olan IMEI kodunu telefonunuzun kutusunda ve garanti belgelerinizde görebilirsiniz. IMEI kodu tabi ki telefonun kendisinde de kayıtlıdır.

14 haneli bir sayı olan IMEI kodu, 2 haneli bir SV koduyla 16 onalık hanye çıkabilir. Bu ek haneler, genellikle sadece yeni cihazlarda yer alıyor. IMEI'nin cihazları tanımaktan onları mobil sağlayıcı yoluyla engellemeye birçok amacı bulunmaktadır. Telefonunuz çalındığında hizmet sağlayıcınızı bu konuda bilgilendirdiğinizde, cihazın mobil ağlardan engellenmesini sağlayabilirsiniz. Polis, çalınan telefonları takip etmek için IMEI kodlarını kullanmaktadır.

Samsung ve Apple gibi çok kullanılan akıllı telefonlarda IMEI numarası öğrenme, sorgulama nasıl yapılır IMEI no ne işe yarar, IMEI nedir? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.

#imei
#imei nedir
#imei sorgulama
#imei öğrenme
#imei ne işe yarar
#imei kodu
#Samsung imei sorgulama
#Apple imei sorgulama
6 yıl önce
default-profile-img