|

İnfaz ve koruma memuru KPSS puanları kaç?

İnfaz koruma memurları, cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların güvenliğini ve iyi bir şekilde cezalarını çekmesini sağlamakla görevli memurlardır. İnfaz koruma memuru alımları ÖSYM tarafından açıklanan başvuru kılavuzunda yer alan kriterler doğrultusunda yapılmakta. İnfaz ve koruma memuru, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı çalışılan bir görevdir. Peki infaz koruma memuru KPSS lisans, önlisans ve ortaöğretim puanı kaç? İKM alım başvuru şartları neler? İnfaz ve koruma memuru maaşları ne kadar? İşte, vatandaşların gündeminde yer alan o sorunun cevabı.

17:14 - 22/10/2023 Pazar
Güncelleme: 17:14 - 22/10/2023 Pazar
Yeni Şafak
İnfaz koruma memuru KPSS taban puanları
İnfaz koruma memuru KPSS taban puanları
İnfaz koruma memuru KPSS puanları
, Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. İnfaz Koruma Memuru olmak isteyen adaylar KPSS puanı ile tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. İşte, KPSS Önlisans İKM taban puanları.

İnfaz koruma memuru KPSS puanı, ortaöğretim sınavına giriş yapan ve belirli bir puan elde eden pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. KPSS puanını barem alarak atama sürecini gerçekleştiren Adalet Bakanlığı, İnfaz Koruma Memuru olarak da bilinen gardiyan atamalarını KPSS ile gerçekleştiriyor.

İnfaz ve Koruma memuru en düşük KPSS atama taban puanı

İnfaz koruma memuru KPSS puanları kaç? KPSS infaz koruma memuru başvurusu KPSS puanı ile gerçekleştiriliyor. Adalet Bakanlığından gelen son dakika duyurusu ile 2022 yılı 5016 İnfaz ve Koruma memuru alımında KPSS puanları belli oldu. Taban Puanlar 72 ile kapattı. Adliyesine göre Taban Puanlar Kadınlarda 75 - 85 arası seyir ederken Erkek KPSS Taban puanlar ise 71 - 80 arasında değişti. En düşük KPSS atama taban puanı: 72,14101 oldu.

CTE Taban Puan Kaç ile Kapattı?

Ceza ve Tevkifevleri taban puanları merak konusu. Geçen sene mülakat girmeye hak kazanan adayların puanlarına bakıldığında lise, ön lisans ve lisans atamalarda puanların 71'e kadar düştüğü görülüyor. Nüfusu az ya da doğu illerinde puanlar böyle olurken büyük nüfuslu ya da batı şehirlerinde puanların 75 - 80 arasında değiştiği görüldü. Geçen sene 5 Bin 16 kişilik bir atama oldu.

Adliyeler kaç KPSS puanı ile alım yaptı?

Adalet Bakanlığından gelen son dakika duyurusu ile 2022 yılı 5016 İnfaz ve Koruma memuru alımında KPSS Puanları belli oldu. Taban Puanlar 72 ile kapattı. Adliyesine göre Taban Puanlar Kadınlarda 75 - 85 arası seytir ederken Erkek KPSS Taban puanlar ise 71 - 80 arasında değişti.

İnfaz koruma memuru şartları neler?

A- Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğuna başvurabilmek için;
  • a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • b)Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 16/07/2019 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • c) Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
  • d) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)
  • B- Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu kâtipliği) pozisyonlarına başvurabilmek için; a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.

Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğuna başvurabilmek için;
  • 1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • 2) Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
  • 3) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

İnfaz koruma memurunun görevi nedir?

Islahevlerinde bulunan kişilerin düzenini sağlamakla görevli kişilere infaz ve koruma memuru denir. Tutuklu kişilerin denetimi ve disiplininden sorumlu gardiyanlar tutuklu kişiler arasında çıkan anlaşmazlıkları çözümünde de yer alırlar. Gardiyanların çalışma sisteminde vardiya sistemi vardır.

İnfaz koruma memuru Maaşı Ne Kadar?

İnfaz koruma memuru maaşını etkileyen unsurlar şunlardır:

  • İKM görev statüsü (kadrolu/sözleşmeli)
  • İnfaz koruma memuru eğitim geçmişi (lise, ön lisans, üniversite)
  • İnfaz koruma memuru görev yaptığı kurum (D ve F tipi cezaevleri ya da diğer kurumlar)
Kişinin derecesi ve kademesi:

Başlangıç seviyesinde bir İnfaz ve Koruma Memuru, ortalama 14.000-18.000 TL arasında bir maaş alabilirken, deneyimli bir İnfaz ve Koruma Memuru 23.000 TL'ye kadar maaş alabilir.

İnfaz ve Koruma Memuru olmak için, lise mezunu olmak yeterli değildir. Genellikle en az önlisans mezunu olmak gerekmektedir.

#İnfaz koruma memuru
#İKM kpss puanı
#İnfaz koruma memuru kaç puan
6 ay önce