|

Hattatların reisi

Yeryüzünün dört bir yanındaki mabetlerde imzası bulunan 82 yaşındaki Hattat Hasan Çelebi’nin son büyük projeleri Büyük Çamlıca Camisi ile Malezya’daki Sri Sendayan Camisi oldu. Çelebi, gelecek yıl yayımlamayı planladığı Kur’an-ı Kerim’in de yazımını sürdürüyor.

Haber Merkezi
04:00 - 13/10/2019 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 13/10/2019 Pazar
Yeni Şafak
Hasan Çelebi
Hasan Çelebi

Dünyada Reis-ül Hattatin yani "Hattatların Reisi" kabul edilen, yeryüzünün dört bir yanındaki mabetlerde imzası bulunan, son büyük projeleri Büyük Çamlıca Camisi ile Malezya'daki Sri Sendayan Camisi'nin hatlarını kaleme alan 82 yaşındaki Hattat Hasan Çelebi, 40 yıl önce yazımına başladığı Kur'an-ı Kerim'i gelecek yıl yayımlamayı planlıyor. Hat sanatının yaşayan büyük ustası Hasan Çelebi, 24 yaşında başladığı hat sanatında kendisini geliştirmek için ustalardan dersler aldı.


100'E YAKIN İCAZETLİ TALEBE YETİŞTİRDİ


Hasan Çelebi’nin ustalığı, cami yazıları, özel hat koleksiyonu ve sergileri ile ülke sınırlarını aştı. Dünyanın farklı coğrafyalarında 100’e yakın icazetli talebesi bulunan Hasan Çelebi, Hamid Aytaç’tan sonra en çok öğrenci yetiştiren hat ustası oldu. Çelebi, "Hiçbir sanatkar, hayatının sonunda yaptıklarını yeterli görmemiştir. Benimkiler de öyle. Bazen soruyorlar; 'En iyi yaptığın eser?' Henüz yapmadım diyorum çünkü daha iyisini yapacağımı ümit ediyorum da onun için" dedi.

#Hasan Çelebi
#Büyük Çamlıca Camisi
#i Sri Sendayan Camisi
#Hattat
5 yıl önce