|

2018 İstanbul iftar vakti, imsak ve sahur saati! İstanbul'da bugün iftar saat kaçta?

İstanbul iftar vakti ve imsak saati haberimizde. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte artık vatandaşlar imsak ve iftar vakitlerini merak ediyor. Bizler de sizler için Ramazan ayının ilk gününden itibaren İstanbul iftar vakitlerini ve imsak saatlerini hazırlayacağız. İşte merakla beklenen 2018 imsakiye ve iftar vakitleri.

Yeni Şafak
09:51 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:52 - 16/05/2018 Çarşamba
Diğer
İstanbul iftar vakti ve imsak saatleri belli oldu.
İstanbul iftar vakti ve imsak saatleri belli oldu.

İstanbul iftar vakti ve imsak saatleri haberimizde. 2017 yılının imsakiyesi belli oluyor. Mübarek Ramazan ayına girmeye çok az bir süre kala vatandalar imsakiyeyi araştırmayı başladılar. Saat kaçta imsak olacak ve saat kaçta iftar açılacak soruları sorulmaya başladı. Sizler de Yeni Şafak tarafından hazırlanan namaz vakitleri sayfasını inceleyebilir ve il il iftar vakti ve imsak saatlerini öğrenebilirsiniz.

İstanbul'da iftar saat kaçta?

İstanbul'da iftarın saat kaçta açılacağını ve ezanın saat kaçta okunacağını haberimiz aracılığı ile öğrenebilirsiniz.


Oruç

“Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi sakınasınız diye size de sayılı günlerde oruç farz kılındı. İçinizden hasta veya yolcu olan başka günlerde sayısınca tutar. Orucu tutmakta zorlananlara (zorlukla güç yetirebilenlere veya güç yetiremeyenlere) bir yoksulun -günlük- yiyeceği kadar fidye gerekir. Kim gönüllü bir iyilik yaparsa bu kendisi için bir iyiliktir. Eğer bilirseniz orucu tutmanız sizin için daha hayırlıdır. -O sayılı günler- doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur'an'ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa başka günlerde sayısınca tutar. Allah sizin için kolaylık istiyor, güçlük çekmenizi istemiyor. Sayıyı tamamlamanız, sizi doğru yola iletmesine karşılık Allah'ı tâzim etmeniz için ve umulur ki şükredersiniz diye -oruçla yükümlü tutup hükümlerini açıklıyor-” (Bakara, 2/183-185).

Ramazan'ın Başlangıcı

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.

Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.

Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.

Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır.

Ramazan, Kur'an ayıdır, oruç ayıdır.

Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler.

Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder.

Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır.

Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın…

#Ramazan
#İmsakiye
#İstanbul iftar vakti
#İstanbul imsak saati
#2017 imsakiye
6 yıl önce