|

İstanbul'da okullar tatil edildi mi? 23 Kasım 5,9 büyüklüğünde depremin ardından İstanbul'da okul tatili açıklaması

İstanbul'da okullar tatil edildi mi, sorusu gece saatlerinde Düzce Gölyaka merkezli yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul'da yaşayan vatandaşların gündeminde. Düzce merkezli deprem Ankara, İstanbul, Bolu, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli gibi marmaranın birçok yerinde hissedildi. İstanbul'da da depremin etkisini hisseden vatandaşlar ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimin olup olmayacağını sorguluyor. Peki, 23 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da okullar tatil edildi mi? İstanbul Valiliği'nden tatil açıklaması yapıldı mı? İşte konuya ilişkin son dakika gelişmeleri...

09:00 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 09:12 - 23/11/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul okullar tatil mi
İstanbul okullar tatil mi

Düzce’de 5.9 şiddetinde deprem, İstanbul’da hissedildi vatandaşlar sokağa çıktı. 5,9 şiddetindeki sarsıntı, Sakarya, İzmit, Ankara gibi birçok çevre ilden hissedilirken depremin ardından okulların tatil edildiğine ilişkin açıklamalar da peşpeşe geldi. Peki, İstanbul'da okullar tatil edildi mi?

İSTANBUL'DA BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 23 KASIM 2022

İstanbul'da valilikten henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

23 Kasım Çarşamba günü birçok ilde deprem nedeniyle okullarda eğitime ara verildi. İşte şuana kadar yapılan açıklamalara göre 23 Kasım okulların tatil edildiği iller:

  • DÜZCE
  • BOLU
  • SAKARYA
  • ZONGULDAK

DÜZCE TATİL AÇIKLAMASI

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Değerli hemşerilerimiz,

İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir.

Hepimize çok geçmiş olsun.

SAKARYA TATİL AÇIKLAMASI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Düzce Gölyaka'da meydana gelen deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Değerli hemşerilerimiz, Düzce'de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."

Vali Kaldırım, AA muhabirine, saha araştırmalarına göre şu an kent genelinde hasar bulunmadığını, herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

BOLU VALİLİĞİ TATİL AÇIKLAMASI

Düzce Gölyaka merkezli ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim-öğretime ara verilmiştir. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ZONGULDAK TATİL AÇIKLAMASI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Kdz. Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi "Merkez üssü Düzce İli Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilçemiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir."

#istanbul deprem
#istanbul okullar tatil mi
#okullar tatil mi
#23 kasım okul tatil mi
1 yıl önce