|

Kartal turu İstanbul'a bıraktı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Sırbistan deplasmanında Partizan ile berabere kalan Beşiktaş gruplara kalmak için tur şansını İstanbul’daki rövanş maçına bıraktı. Ev sahibi ekibin golünü 14. dakikada Ricardo Gomes atarken, Beşiktaş 15’te Tolgay Arslan ile cevap verdi. Rövanş maçı 30 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak.

Haber Merkezi
04:00 - 24/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:22 - 24/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş gruplara kalmak için tur şansını İstanbul’daki rövanş maçına bıraktı.
Beşiktaş gruplara kalmak için tur şansını İstanbul’daki rövanş maçına bıraktı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Sırbistan temsilcisi Partizan ile 1-1 berabere kaldı. Sert bir futbol oynayan rakibi karşısında zaman zaman üstünlüğü eline alan Beşiktaş son vuruşları yapamayınca beraberliğe razı oldu ve tur şansını 30 Ağustos’ta İstanbul’daki rövanş maçına bıraktı. Maç dengeli başlasa da ilk tehlikeli atak ev sahibi takım lehine gol oldu. 14. dakikada Danilo Pantic’in pası ile sol kanatta topla buluşan Goran Zakaric, ortasını arka direkte bulunan Ricardo Gomes’e yaptı. Bu ortaya iyi yükselen Gomes’in kafa vuruşundatop Beşiktaş ağları ile buluştu: 1-0. Beşiktaş, golün 1 dakika sonrasında rakibine Tolgay Arslan ile cevap verdi. Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, son çizgiden ortasında arka direkteki Tolgay kafayla topu ağlara göndererek beraberliği sağladı: 1-1. 36’da Caner Erkin’in ortasını uzaklaştırmak isteyen Miletic’in ters kafa vuruşunu kaleci Stojkovic uzaklaştırdı. 39’da Quaresma’nın ortasına ön direkte iyi yükselen Cyle Larin’in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı. 41’de Ricardo’nun yakın mesafeden çektiği şutu kaleci Tolga Zengin çeldi. Ardından Gökhan Gönül topu uzaklaştırdı. 56’da Beşiktaş’ın soldan kazandığı serbest vuruşta Quaresma’nın ortasını Gökhan Gönül kafayla arkadaşlarına göndermek isterken araya giren Partizan savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.


Vida’yı satmak için almadık

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transfer süreçleriyle ilgili olarak, “Taraftar transfer istiyor diye paramızı çarçur edecek değiliz” dedi. Vida’yı satmak için almadıklarını söyleyen Orman, “Vida gitmek istemediğini 10 kere söyledi. Bir kez de yönetici üzerinden ‘Başkan satmak mı istiyor?’ dedi. ‘Öyle bir şey yok’ dedim. Bizimle devam edecek” diye konuştu. Burak Yılmaz konusunda da bir girişimleri olmadığını anlatan Orman, “Biz durumdan fırsat çıkaracak bir zihniyet değiliz, asla olmaz da. Biz itibarımız için yaşıyoruz. Geçen hafta Ahmet Ağaoğlu ile konuştuk ve hiç Burak falan konuşmadık. Burak Yılmaz için ne bir görüşmemiz oldu, ne de talep oldu. Burak Yılmaz Beşiktaşlı, ben de hep o yüzden onunla ilgili konuştum. Ben duruşu olan Beşiktaşlılar’ın arkasında durmak durumundayım” ifadelerini kullandı. Negredo’yu öven Orman, “Negredo için bize ulaşmış bir şey yok. Çok karakterli bir oyuncu, taraftar çok seviyor. Şartlar oluşursa gider, oluşmazsa bizim oyuncumuz. Transferde yapabileceğimizin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz ve olmuyorsa yapmayacağız” diye sözlerini tamamladı.

#Beşiktaş
#partizan
#UEFA
6 yıl önce