|

Kırklareli Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti 27.dönem

Kırklareli 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Kırklareli ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Kırklareli milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 18:02 - 18/06/2018 Pazartesi
Diğer
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.

Vatandaşlar, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili seçimleri için oy kullandı. Kırklareli ilinde oy kullananlar için heyecan doruklara ulaştı. Hangi partiden kaç aday çıktı? Milletvekili dağılım oranları ne? Bütün bu soruların cevabı ve daha fazlası haberimizde.

Kırklareli AK Parti Milletvekili adayları

Selahattin Minsolmaz

Volkan Göç

Kadriye Tokat

Kırklareli MHP Milletvekili adayları

Semih Meriç

Nuran Karacadağ

Rıfat Erdem

Kırklareli CHP Milletvekili adayları

Türabi Kayan

Vecdi Gündoğdu

İnci Tunç

Kırklareli İP Milletvekili adayları

Kürsad Yamaner

Sibel Pişkin

Mustafa Köseoğlu

Kırklareli

Kırklareli'nin ilçeleri: Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar ve Vize'dir.

Tarihçesi:
Tarihsel süreci Anadolu’ya göre daha farklı olan ve Anadolu’yu biraz daha geriden takip eden Kırklareli, MÖ I’inci bin başlarındaki Trak kavimlerinin göçleriyle günümüze ulaşan şekillenmesine kavuşmuş. Bu dönemden itibaren güçlü Trak kabilelerinin yerleşim merkezi olan Kırklareli, MÖ 5’inci yüzyıldan sonra Odris Kabilesi etrafında birleşen kabilelerin oluşturduğu devletin merkezi olmuş. Bu krallığın son kralı Kotys’in ölümü üzerine Makedonya kralı Kral II. Philip, Trakya’ya saldırarak Odris Devleti’ne son vermiş. Daha sonra sırasıyla Büyük ıskender, Romalılar ve Bizans egemenliğine giren bölge; ıskit, çizgi roman dünyasının ünlü karakteri olan Conan’ın kavmi olan Kimmer, Ostrogotlar, Hunlar, Bulgarlar, Peçenekler ve Haçlı Orduları’nın da istilalarına uğramış. Osmanlı Devleti’nin Balkanlar’a yayılma politikaları içinde 1362 yılında I. Murat döneminde Osmanlı topraklanna katılan Kırklareli, Edirne vilayetine bağlı bir sancak haline getirilmiş. Bugünkü ismine 1924 yılında, TBMM’de alınan kararla kavuşmuş.
#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Kırklareli Milletvekilleri
#Kırklareli Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce