|

Resimli cuma duaları cuma mesajları

Cuma mesajları ve dualarını haberimizde derledik. Cuma günü Müslümanlar birbirlerine hayır dileklerinde ve dualarda bulunmak için cuma mesajları göndermekte. Whatsapp, Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlarda paylaşmak üzere güzel, kısa, resimli ve anlamlı cuma mesajları ve duaları haberimizde sizlerle paylaştık.

14:07 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 15:32 - 12/04/2019 Cuma
Diğer
Kısa anlamlı resimli cuma mesajları ve duaları
Kısa anlamlı resimli cuma mesajları ve duaları

12 Ocak 2018 Cuma gününe özel cuma mesajları ve duaları haberimizde. Sosyal ağlarda paylaşmak üzere resimli cuma mesajları ve kısa duaları yenisafak.com'da. Kur'an'da ve hadislerde hakkında bir çok ayet ve hadis geçen cuma günü Müslümanlar için büyük önem taşımaktadır. Akıl ve buluğ çağına ermiş her erkek Müslüman'a cuma namazı kılmak farz kılınmıştır. Diğer beş vakit namaz gibi cuma namazı da oldukça önemlidir. Cuma ezanın okunmasıyla tüm Müslümanlar camiye çağrılmaktadır. Cuma namazı saatinde alışveriş yapmak ise haramdır. Cuma günü Müslümanların haftalık bayramdır. Bugünde beden temizliği yapılır; temiz elbiseler giyilir; güzel kokular sürülür ve namaz gidilir. Bugün daha çok kuran okumak özellikle KEHF suresi okumak oldukça faziletlidir. Haftanın diğer günlerinde de olduğu gibi cuma günü de Müslümanlar diğer Müslümanları arayarak hal ve hatır sormaları da İslam kardeşliğinin pekişmesi için teşvik edilmiştir. İşte anlamlı, kısa, güzel ve resimli cuma mesajları...

ANLAMLI KISA CUMA MESAJLARI

– Ruhu öldürmek bedeni öldürmekten daha büyük bir cinayettir. Hayırlı cumalar…

– Rabbim nefsimize ‘celaliyle’, kalbimize ‘cemaliyle’, hayatımıza ‘hikmetiyle’, hatalarımıza ‘rahmetiyle’, mahşerde ‘Muhammedîyle’ yardım etsin inşallah. Hayırlı cumalar.

– Kalbinizden gecen tüm dua’lar, dilinizden amin olarak dökülsün inşallah. Hayırlı cumalar… Mevlana diyor ki; dua edecek güzel bir gönlün yoksa güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar…

– Cumamız mübarek dualarımız ve tövbelerimiz kabul olsun. Selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun. Allah cumanızı kabul ve mübarek eylesin.

- Allah’ım; bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. Hayırlı Cumalar.

- Allah’ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (sav) şefaati üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar.

- Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.

- "Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem" diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Hayırlı cumalar dilerim.

- Allah'ım! Rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin. Cumanız mübarek olsun…

- Allah'ım! Senden bu günün ve yarının bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayır varsa hepsinden isterim. Senden cenneti ve cennete yaklaştıracak söz ve amelleri isterim. Cumanız mübarek olsun.

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT NASIL KILINIR?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır. Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.


#cuma mesajları
#kısa cuma mesajları
#anlamlı cuma mesajları
#resimli cuma mesajları
#cuma duaları
6 yıl önce
default-profile-img