|

ABD'de gerçek ölü sayısı açıklanandan daha fazla

Koronavirüs vaka sayısıyla tüm ülkelerin önüne geçen ABD'de gerçek ölümlerin açıklanandan daha fazla olduğu öne sürüld. New York Times gazetesinin haberine göre tüm ölümler kayıt altına alınmıyor.Ülkenin farklı eyaletlerinde koronavirüs sebebiyle ölen kişilerin ölüm belgelerinin tutulmadığı belirtiliyor.Uzmanlara göre koronavirüs kaynakları ölüm verilerinin sisteme girilmeme nedenleri arasında tutarsız protokoller, kısıtlı kaynaklar ve karar alma süreçlerinde şehirler arasında yaşanan farklılıklar var.

10:13 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 10:15 - 8/04/2020 Çarşamba
Diğer
Resmi açıklamalara göre ülkede 12 bin 859 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.
Resmi açıklamalara göre ülkede 12 bin 859 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüsün merkez üssü haline gelen ABD'de gerçek ölü sayısının açıklanandan fazla olduğu öne sürüldü. ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi, ülkede açıklanan koronavirüs ölümlerinin gerçek sayıdan daha düşük olduğunu yazıyor.

Gazeteye konuşan Indianalı bir doktor, Mart ayında ölen bir hastasına koronavirüs testi yaptırmak istediğini fakat talebinin reddedildiğini aktarıyor.

New York'taki paramedikler de evlerinde ölen çok sayıda hastaya, koronavirüs belirtisi göstermelerine rağmen test yapılmadığını söylüyor.

Belgelere yazılmıyor

Virginia'da ise koronavirüsten ölen üç sağlık çalışanının ölüm belgelerinin yalnızca birinde gerekçe olarak koronavirüsün yazıldığı belirtiliyor.

Gazeteye konuşan uzmanlara göre koronavirüs kaynakları ölüm verilerinin sisteme girilmeme nedenleri arasında tutarsız protokoller, kısıtlı kaynaklar ve karar alma süreçlerinde şehirler arasında yaşanan farklılıkları gösteriyor.

Kırsal bölgelerde test yok

Özellikle kırsal bölgelerdeki doktorlar, ellerinde yeterli sayıda test olmadığını söylüyor.

Doktorlar son iki ayda pek çok koronavirüs ölümünün kayıtlara grip veya zatürree olarak geçtiğini düşünüyor.Bu da koronavirüs verilerini derleyen Ulusal Sağlık İstatistikleri Kurumu'nun yanlış veri toplamasına yol açıyor.

#abd
#salgın
#virüs
4 yıl önce