|

ABD'li zenginler New York'tan kaçtı

ABD'nin koronavirüsten en çok etkilenen şehri New York'tan 420 bin zengin kaçtı. Akıllı telefonların konum verilerini toplayan birden fazla kaynağın analizine göre, kent nüfusunun yaklaşık yüzde 5'inin 1 Mart'la 1 Mayıs arasında bölgeyi terk etti. Analiz, şehrin nüfusunun özellikle Upper East Side, West Village, SoHo ve Brooklyn Heights'ın da aralarında bulunduğu en zengin mahallelerde düştüğünü gösteriyor.

00:28 - 18/05/2020 Pazartesi
Güncelleme: 00:30 - 18/05/2020 Pazartesi
Diğer
ABD'de vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu şehir New York.
ABD'de vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu şehir New York.

ABD'de koronavirüsten en çok New York kenti etkilendi. The New York Times'ın haberine göre New York kentinin yaklaşık 420 bin sakini koronavirüs pandemisi sırasında şehirden kaçtı. Ayrılanların çoğu, şehrin daha zenginleriydi.

Akıllı telefonların konum verilerini toplayan birden fazla kaynağın analizine dayanan haber, kent nüfusunun yaklaşık yüzde 5'inin 1 Mart'la 1 Mayıs arasında bölgeyi terk ettiğini gösteriyor.

Gazetenin analizi, şehrin nüfusunun özellikle Upper East Side, West Village, SoHo ve Brooklyn Heights'ın da aralarında bulunduğu en zengin mahallelerde düştüğünü gösteriyor.Şehrin bu daha varlıklı bölgelerinde oturanların nüfusu en az yüzde 40 düştü.

Gazeteye göre, yılda 90 bin dolar (yaklaşık 620 bin TL) ya da altında kazanan alt dilimdeki New Yorklular evlerinde kalırken, şehrin en çok kazanan yüzde birlik diliminin üçte birinden fazlası şehri terk etti.

#abd
#zengin
#new york
#koronavirüs
4 yıl önce