|

Ankara Valisi Şahin'den 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması: Şu an gündemimizde değil

Koronavirüs salgınının etkileri devam ederken vatandaşların tedbirlere uymaması nedeniyle son günlerde vaka sayıları giderek artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın il ilk riskli bölgelere dikkat çektiği kentlerden olan Ankara'da vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de 'sokağa çıkma yasağı gelecek mi?' oldu. Konuyla ilgili Ankara Valisi Vasip Şahin'den önemli bir açıklama geldi. Şahin, "Şu an sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil" ifadelerini kullandı.

11:25 - 4/09/2020 Cuma
Güncelleme: 16:27 - 4/09/2020 Cuma
DHA
Ankara Valisi Vasip Şahin
Ankara Valisi Vasip Şahin

Türkiye, koronavirüs salgınında ilk dalganın ikinci pikiyle mücadele ediyor. Vaka sayıları ile can kayıpları artışa geçerken, hastanelerde doluluk oranı da yükseliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün bilim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, il il riskli bölgelere dikkat çekerken, Ankara'daki tablonun İstanbul'un iki katı olduğunu ve vaka sayılarının artarak devam ettiğini açıklamıştı.

"Durumu tersine çevireceğiz"

Bakan Koca'nın açıklamaların ardından vatandaşların 'sokağa çıkma yasağı olacak mı' sorusunu cevabını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, başkentte sokağa çıkma kısıtlamasının gündemde olmadığını belirterek, "
İnşallah durumu tersine çevireceğiz. Sokağa çıkma uygulaması zor bir durum. Kısıtlama olmadan da durumu tersine çevirmek mümkün. Önce tedbirleri uygulamaya koyacağız
" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs Ankara'da nasıl yayıldı?

SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Ankara'da koronavirüs vakalarının artış nedenine ilişkin, "
Ankara halkı gittiği güney ya da kırsal tatilinde enfekte oldu. Ankaralının kendisi kırsala ve kumsala gitti, virüsü oradan aldı. Ankara'ya geldi, birbirlerine bulaştırdılar
" dedi. Aydın, ekim ayından itibaren İstanbul'un yeniden ilk sıraya çıkabileceğini de söyledi.


Sokak ve köy düğünlerine kısıtlama

Öte yandan Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Koronayla mücadele kapsamında sünnet, kına, nişan gibi etkinlikleri yasaklamış ve düğünleri en fazla bir saatle sınırlandırmıştık. Salgının kontrol altına alınması amacıyla son aldığımız UHK kararıyla ilimizde sokak ve köy düğünlerine de izin verilmeyecek" denildi.



#vasip şahin
#koronavirüs
#sokağa çıkma yasağı
4 yıl önce