|

Barbados'ta tatil gibi iş imkanı: Evden çalışan turistlere bir yıllık oturum izni

Karayipler'de bulunan tatil merkezi Barbados'un Başbakanı Mia Mottley, adaya tatil için gelen ancak kalışını uzatarak, koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışmaya burada başlamak isteyen yabancı turistlere bir yıllık oturum izni vermeye hazırlandıklarını söyledi.

10:04 - 10/07/2020 Cuma
Güncelleme: 10:51 - 10/07/2020 Cuma
Diğer
Barbados'ta evden çalışan turistlere bir yıllık oturum izni.
Barbados'ta evden çalışan turistlere bir yıllık oturum izni.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte çalışma şekillerinde de farklı bir evreye geçildi. Çoğu şirket evden çalışma modeline dönerken, bu durum hayat standartlarını da değiştirdi. Bu modeli sindirenler için rüya gibi bir fırsat
i Karayipler'de bulunan tatil cenneti Barbados'tan geldi.

Ada hayatını deneyimleme imkanı

BBC Türkçe'nin haberine göre; Barbados'un Başbakanı Mia Mottley, adaya tatil için gelen ancak kalışını uzatarak, evden çalışmaya burada başlamak isteyen yabancı turistlere bir yıllık oturum izni vermeye hazırlandıklarını söyledi. Mottley, "Barbados'a Hoşgeldiniz Damgası" adını verdikleri programla, yabancı turistlerin bir yıl boyunca adada yaşayarak, turistik seyahatten farklı olarak oradaki hayatı daha iyi deneyimleyebileceklerini belirtti.

  • Mottley, "Buraya gelip birkaç ay uzaktan çalışıp sonra tekrar gidip, tekrar gelebilme olanağınız olduğunda neden Avrupa, ABD ya da Latin Amerika'da yaşayasınız ki?" ifadelerini kullandı.

Barbados'un gelirinin yüzde 40'ı turizimden

Dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biri olan Barbados'un gayrısafi yurtiçi hasılasının yüzde 40'ı turizmden geliyor. İstihdamın yüzde 30'u da yine bu sektörde çalışıyor. Ancak, koronavirüs salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar ülke ekonomisini de zor durumda bırakıyor.

#Barbados
#turizm
#oturma izni
#vize
4 yıl önce