|

Brezilya için korkutan uyarı: Ölümler iki ayda beş katına çıkabilir

ABD'de bulunan Washington Üniversitesi'nin yaptığı bir modellemeye göre, Brezilya'da koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısının Ağustos başında 125 bini bulabilir. Brezilya'da koronavirüs kaynaklı günlük ölüm sayısı Pazartesi günü ilk defa ABD'yi geçmişti.

14:15 - 27/05/2020 Wednesday
Güncelleme: 14:20 - 27/05/2020 Wednesday
Diğer
Brezilya'da kayıplar için toplu mezarlar kazıldı.
Brezilya'da kayıplar için toplu mezarlar kazıldı.

ABD'de bulunan Washington Üniversitesi'nin yaptığı bir modelleme, Brezilya'da koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısının Ağustos başında 125 bini aşabileceğini ortaya koydu.

Araştırma ekibinde yer alan bilim insanlarından Dr. Christopher Murray'e göre Brezilya'nın Çin, İtalya ve İspanya gibi ülkelerden ders çıkararak sert önlemler alması lazım. Brezilya'da koronavirüs kaynaklı günlük ölüm sayısı Pazartesi günü ilk defa ABD'yi geçmişti.

Ülkede 807 kişi ölürken bu sayı ABD'de 620 olmuştu. ABD şu anda dünyada en fazla kişinin koronavirüs nedeniyle öldüğü ülke konumunda. Brezilyalı yetkililer, ülke genelinde test sayısının yetersiz olması nedeniyle gerçek vaka ve ölüm sayılarının çok daha fazla olabileceği uyarısında bulunuyor.

Aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da koronavirüs krizini iyi bir şekilde yönetemediği için ülke içinde ve dışında eleştiriliyor. Virüs için "basit bir grip gibi" diyen Bolsonaro, hastalığın yayılmasının kaçınılmaz olduğunu söylemişti.

#brezilya
#ölüm
#salgın
#koronavirüs
4 years ago