|

İngiltere'de doktorlar cepheyi bırakmak üzere: Umutlarını Türkiye'ye bağladılar

İngiltere'de koronavirüsle ön cephede savaşan sağlık çalışanlarından 80'i hayatını kaybetti. Tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman yetersizliği yaşayan doktorlar, kendi hayatlarını korumak zorunda oldukları için koronavirüs hastalarını tedavi etmeyi bırakabilecekleri konusunda uyardı. Türkiye’den sağlık çalışanlarına gönderilen 400 bin koruyucu önlük ve tıbbi malzeme hala hastanelere ulaşmadı. NHS görevlileri, 'hafta sonu boyunca mutlak bir krizden çıkabilmek' için Türkiye'den gelecek 84 ton ekipman teslimatına umut bağlamışlardı. Doktorlar halkı evlerinde maske üreterek sokakta kullanmalarını istiyor. Ülkede iki haftanın en düşük ölüm oranı sayısı ile dün 596 kişi hayatını kaybetti.

10:03 - 20/04/2020 Pazartesi
Güncelleme: 11:41 - 20/04/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
İngiltere'de sağlık çalışanları büyük zorluklarla karşı karşıya.
İngiltere'de sağlık çalışanları büyük zorluklarla karşı karşıya.

İngiltere'de doktorlar, ekipman yetersizliğinin kritik hale gelmesi sebebiyle kendi yaşamlarını korumak için koronavirüs hastalarını tedavi etmeyi bırakabilecekleri konusunda uyardı.

Türkiye'den sağlık çalışanları için hayati önem taşıyan 400 bin koruyucu önlüğün teslim edilmesi ertelendikten sonra hastanelerde bugün bazı malzemeler tükenmenin eşiğinde.

Zor bir karara itiliyorlar

Sağlık çalışanları, tıbbi malzeme yetersizliği doktorların kendilerini virüse maruz bırakmak veya 'hastayı ölüme terk etmek' arasında 'zor bir karar' vermesi anlamına geldiği belirtiyor.

Daily Mail'de yer alan habere göre, koronavirüs ile ön cephede mücadele veren NHS personeli ve hasta bakıcıları da dahil sağlık çalışanları arasında ölüm oranı yükseldi. Yaklaşık 80 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

İngiltere’de 596 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu korona virüsten ölenlerin sayısı 16 bin 60’a yükseldi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock Cuma günü, tıbbi önlüklerin günler içinde tükenebileceğini ve personele bazı kişisel koruyucu ekipmanların yeniden kullanılmasını düşünmelerini bildiren yeni bir rehber yayınlandı.

NHS görevlileri, 'hafta sonu boyunca mutlak bir krizden çıkabilmek' için Türkiye'den gelecek 84 ton ekipman teslimatına umut bağlamışlardı.

Malzemeleri taşıyan RAF (Kraliyet Hava Kuvvetleri) uçağı dün sabah İngiltere'ye indi. Ancak teknik aksaklıklar sebebiyle malzemelerin temini en az 24 saat ertelendi, bu da bazı hastanelerin zor durumda kalacağı anlamına geliyor.

Sağlık hizmeti yöneticilerini temsil eden NHS Konfederasyonu CEO'su Niall Dickson, "Bu çok ciddi ve zor bir durum ve her an daha da kötüleştiriyor. Hükümet ilk etapta açıklama yapmasaydı daha iyi olurdu. Şimdi, bazı yerlerde önlük malzemelerinin tükenmesi daha muhtemel görünüyor' ifadelerini kullandı.

'Bu bir ölüm kalım meselesi'

Yoğun bakım doktorlarını temsil eden kuruluşlar, üyelerinin 'gittikçe zorlaşan kararlarla' karşı karşıya olduklarını söyledi.

İngiliz Tabipler Birliği gecikmenin 'yıkıcı' olduğunu ve eksikliklerin doktorları 'cephe hattından çekilmeyi' düşünmeye zorlayabileceğini söyledi.

"Sağlık çalışanlarının umutsuzca şu anda mümkün olan her şekilde uygun ve etkili bir korumaya ihtiyaçları var. Bu gerçekten bir ölüm kalım meselesidir" ifadeleri kullanıldı.

#Koronavirüs
#İngiltere
#NHS
#sağlık çalışanları
#koruyucu önlük
4 yıl önce