|

KKTC Türkiye'ye minnettar: Her zamanki gibi yine yanımızda oldular

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, koronavirüsle mücadele sürecinde Türkiye'nin her zaman olduğu gibi KKTC'nin yanında olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini yineleyen Tatar, "Bütün dualarımız Türk halkıyla" ifadelerini kullandı.

11:27 - 15/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 11:42 - 15/04/2020 Çarşamba
AA
KKTC Başbakanı Ersin Tatar
KKTC Başbakanı Ersin Tatar
Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınından etkilenen ancak tıbbi malzeme konusunda yetersiz olan birçok ülkeye yardımını esirgemeyen Türkiye'ye devlet liderlerinden teşekkür mesajı yağıyor.
Son olarak KKTC
Başbakanı Ersin Tatar, salgınla mücadele sürecinde yaşananlar, alınan önlemler, ekonomik gelişmeler ve Türkiye ile ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.
  • KKTC'de ilk kez 10 Mart'ta bir Alman turistte virüs vakasının tespit edilmesiyle sıkı tedbirler aldıklarını kaydeden Tatar, bu konuda birçok ülkeden hızlı davrandıklarını belirtti.

Tüm önlemleri aldık

Tatar, virüsortaya çıkar çıkmaz hükümet olarak tehlikeyi öngördüklerini vurgulayarak,
tüm charter uçuşları durdurduklarına, okulları kapattıklarına, binlerce memura idari izinler verdiklerine ve özel sektörde bazı çalışma yerlerini kapattıklarına dikkati çekti.
  • KKTC halkına sürekli evde kalmaları yönünde tavsiyede bulunduklarını dile getiren Tatar, halkın alınan kararlara genel manada uyduğunu vurguladı.

Esnafa destek veriliyor

Bu dönemde kamudan alınan maaşlarda kesintilere gidildiğine değinen Tatar,
kesintilerin önemli bölümüyle özel sektörde kapatılmış iş yerlerinin çalışanlarına bin 500 lira ödeme yönünde sosyal bir anlayış geliştirdiklerini, bu ödemelerin nisan ve mayısta yapılmasını planladıklarını aktardı.

"Bütün dualarımız Türk halkıyla"

  • Türkiye'nin bu süreçte KKTC'ye desteğinin altını çizen Tatar, şöyle devam etti: "Anavatan Türkiye her zaman olduğu gibi yine yanımızda olmuştur. Kovid-19'un başladığı gün hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem de Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile görüştüm.
    Onlardan destek istedim. Türkiye'den heyetler geldi. Malzeme temini ve sağlık açısından yapılan değerlendirmelerle ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir. Türkiye bu büyük sıkıntıyı aşarken, KKTC'ye yardımını da her zaman olduğu gibi devam ettirmiştir. Bütün duamız Türk halkıyla."

'Yardım etmiyorlar' iddialarını yalanladı

Tatar, bazı kesimlerin ortaya attığı "bu süreçte Türkiye'nin KKTC'ye hiç yardım etmediği" yönündeki iddiaların söz konusu olmadığına vurgu yaptı.

Başbakan Tatar, Rum tarafından ilaç getirilmesi konusuna ilişkin de şunları kaydetti:
  • "KKTC'nin içinde bulunduğu koşullarda Türkiye'nin her zaman her türlü tıp malzemesini buraya verme teveccühü ve iradesi dururken böyle bir ilacın Rum tarafından istenmesi gereksizdi.
    Benim Sağlık Bakanından aldığım bilgi, şu anda böyle bir ilaca ihtiyacımız olmadığı ve istenildiğinde Türkiye'den getirilebileceğidir. Dolayısıyla bunun gündemi meşgul etmesi ve Rum tarafından ilaç talep edilmesi biraz anlamsızdır.
    Burada işi başka yere çekmek gibi bir durum var. İnsanı açıdan böyle şeyler olabilir ama bunun bir aciliyeti yok."
#(KKTC) Başbakanı Ersin Tatar
#Kovid-19
#türkiye
4 yıl önce