|

Mısır koronavirüs salgınına karşı toplu iftar ve teravihleri yasaklayacak

24 Nisan'da başlayacak olan mübarek Ramazan ayı bu yıl küresel pandemi sebebiyle yasaklar ile geçecek. Mısır hükümeti Ramazan ayı boyunca toplu iftarların, cemaatle kılınacak teravih namazlarının ve ayın sonunda camilerde itikafa girmenin yasak olacağını duyurdu.

11:21 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 11:47 - 8/04/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Mısır Planlama Bakanı Hale es-Said, koronavirüs nedeniyle ülkede yaşanan krizin oldukça derin olduğunu ve belirsizlikler içerdiğini söyledi.
Mısır Planlama Bakanı Hale es-Said, koronavirüs nedeniyle ülkede yaşanan krizin oldukça derin olduğunu ve belirsizlikler içerdiğini söyledi.

Mısır hükümeti tarafından yapılan açıklamada iki hafta sonra başlayacak olan Ramazan ayı içerisinde dini toplantılar da dahil toplu olarak yapılacak her şeyin yasaklandığını duyurdu.

Ramazan ayı boyunca yatsı namazına mütakip kılınan teravih namazlarının da bu yıl camilerde kılınamayacağı belirtildi.

Middle East Eye'de yer alan habere göre, İslami Vakıflar Bakanlığı yaptığı açıklamada, küresel koronavirüs krizi sebebiyle sağlanması gereken sosyal izolasyon önlemleri kapsamında toplu iftarların veya toplu sosyal faaliyetlerin yasaklanacağını belirtti. Genellikle yoksullar için toplu iftarlar davetleri düzenleniyordu.


İtikaf'a da yasak

Bakanlık, Ramazan ayının son 10 gününden camilerde sadece dua ve ibadet ile meşgul oldukları itikaf için de yasak uygulanacağını belirtti.

Mısır'da koronavirüs sebebiyle 1300'den fazla vaka bulunurken 85'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Mısır, yaklaşık 100 milyon insana ev sahipliği yapıyor ve aynı zamanda el-Ezher üniversitesinin, Mısır'ın en yüksek dini otoritesinin ve dünyanın Sünni Müslüman öğreniminin en seçkin yerlerinden biri.

Ramazan ayın başlangıcını ayın görülmesine bağlı olarak 24 Nisan'da başlayacak.

Mısır, geçtiğimiz ay koronavirüs salgını sebebiyle camilere ve kiliseleri ibadete kapattı.

#Mısır
#Ramazan ayı
#koronavirüs salgını
#küresel pandemi
4 yıl önce